Наступного тижня у Львові відновлять роботи з перенесення зупинки на Дорошенка

2108 0
Завершити роботи планують на початку липня.
фото: Вячеслав Журба

фото: Вячеслав Журба

Із понеділка, 11 червня, у Львові відновлять роботи з перенесення зупинки громадського транспорту на початку вул. Дорошенка. Про це під час брифінгу заявив заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак.

Читайте також: Які вулиці Львова можуть стати пішохідними. Інтерактивна мапа

За його словами, роботи над облаштуванням нової зупинки мають розпочати не пізніше наступного понеділка, а закінчити — у першій декаді липня. Такі дії пов’язані з реорганізацією руху та розділенням смуг руху громадського та приватного транспорту на вул. Дорошенка, який з липня має їздити по вул. Гнатюка

Нова зупинка буде розташована навпроти протилежної та матиме піднятий пандус для комфортної посадки у транспорт людей із інвалідністю. Виконувати роботи буде Галицька районна адміністрація.

За словами керівника відділу транспортного планування та моделювання ЛКП «Львівавтодор» Романа Зубачика, нині у графіку руху трамваїв додатково закладені 6 хв простою, через автомобілі, які паркуються на трамвайних коліях та обганяють громадський транспорт, блокуючи його рух. Після реорганізації рух трамваїв має пришвидшитись, а сама ділянка вулиці від проспекту Свободи до вул. Банківської стане пішохідною

Як повідомив спеціаліст відділу паркування та організації дорожнього руху управління транспорту ЛМР Костянтин Баранюк, розділення смуг для громадського і приватного транспорту не буде суперечити проекту майбутнього транспортного кільця.

Читайте також: Півжиття в заторах. Як зробити центр Львова вільним для проїзду

Нагадаємо, переносити зупинку на вулиці Дорошенка почали 12 квітня. Тоді на місце нової зупинки завезли будматеріали та обгородили території будівельною сіткою. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!