Наступного тижня у Львові відзначатимуть День міста

8518 0
День Львова відзначатимуть 6 травня, на День святого Юрія.
фото: роман балук

фото: роман балук

День міста у Львові, який зазвичай святкують у першу неділю травня, цього року відзначатимуть у четвер, 6 травня. Гучних, масових святкувань не планують, утім традиційні підняття прапора над вежею Ратуші і нагородження почесних львів’ян все ж відбудуться. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«Цього року, як і торік, через карантинні обмеження ми прийняли рішення, що масових подій не буде, натомість збережемо всі необхідні традиції. Зокрема, буде театралізована передача ключів від міста від Короля і Королеви міському голові, також відбудеться урочисте підняття прапора над вежею Ратуші. Визначатимемо почесну родину та почесних львів’ян року. Урочистої сесії не буде», – розповів він.

Читайте також: У Львові обмежили дію пільг у транспорті. Львів'яни вимагають скасувати це рішення

Андрій Москаленко каже, що святкування відбудеться у четвер, 6 травня, бо на першу неділю травня цього року припадає Великдень. Також у цей день відзначатимуть День святого Юрія, що є покровителем міста.

Нагадаємо, торік День міста у Львові відзначали без масових заходів. Масштабні святкування спершу планували перенести через епідемію, а згодом узагалі скасували.

3 травня минулого року до входу в Ратушу на конях підійшли Король та Королева і подякували усім медикам за роботу. Прапор міста на штандарті біля Ратуші підняв львівський лікар Гнат Герич. Скульптури зі всіх чотирьох фонтанів на пл. Ринок одягли у захисні маски з написом «Дякую лікарю».

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!