Наступного тижня в Україні хочуть запустити масове тестування на антитіла до Covid-19

9853 0
ІФА-тестування дозволять ретроспективно подивитися на наявність антитіл та епідеміологічно дізнатися, чи були пропущені випадки інфікування.
фото: Freepik.com

фото: Freepik.com

Масове тестування на антитіла до коронавірусу можуть розпочати вже наступного тижня. Про це повідомили в Офісі президента.

Читайте також: «Ми не віримо, що у батька був коронавірус». Історія родини, де більше ніхто не заразився

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, що його відомство готується затвердити алгоритм масової ІФА-діагностики для виявлення антитіл до коронавірусної інфекції.

Раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявляв, що ІФА-тестування дозволять ретроспективно подивитися на наявність антитіл та епідеміологічно дізнатися, чи були пропущені випадки інфікування.

Імуноферментний аналіз (ІФА, ELISA) – метод визначення сполук, макромолекул і вірусів на основі специфічної реакції антиген-антитіло. Комплекс виявляють за допомогою ферменту. Антитіла зв’язуються виключно з певними антигенами (чужорідними для організму сполуками) – і ні з якими іншими. До переваг методу відносять низьку ціну, стабільність реагентів, простоту реєстрації, створення каскадних систем посилення хімічних сигналів.

Читайте також: За яких умов у Львові можуть посилити карантин

Нагадаємо, в Україні підтвердили 17330.випадків захворювання на коронавірус. Усього за час епідемії померли 476 людей, 4473 пацієнта одужало.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!