Наймодніша подія осені. Що покаже Lviv Fashion Week 2021

2106 0
Тиждень моди у Львові триватиме упродовж 16-19 вересня.

Наступного тижня пройде Lviv Fashion Week 2021, на якому представлять покази нових колекцій українських дизайнерів, лекції освітньої програми та події від українских парфумерів. Також відбудеться презентація проєкту «Хранителі кодів» з авангардним показом одягу та виставкою тканин. Основною локацію тижня моди буде !FESTrepublic та Design House. Про це повідомили організатори Lviv Fashion Week.

18-19 вересня в основній програмі колекції представлять українські бренди Vozianov, Chereshnivska, B.O.LDYREVA, Vbrana by Svitlana Mykytyuk, KartNate, Zalesova, Olesya Tsiukh, а дебютними стануть покази Nona Troffish, Lesya Matselyukh, ID by Dyachenko. Додамо, що всі покази можна буде переглянути онлайн.

Через пандемію COVID-19 кількість колекцій, які дизайнери створюють упродовж року скоротилася. Тепер львівський тиждень моди відбувається раз на рік, а в назві не вказується прив'язка до сезону – автори можуть демонструвати колекції осінь/зима 2021 або весна/літо 2022.

Програми та проєкти:

16-19 вересня

Основний розклад показів доповнюватиме освітня програма Fashion Talks. Вона охоплює лекції та обговорення, які проходитимуть у Design House. Зокрема:

  • «Мудрість світу трансформована через одяг: адаптація українського бренду на європейських ринках у пандемічній турбулентності» (Наталка Найда, CEO компанії Framiore);
  • «TLUM & KRAM. Сучасний блошиний ринок - хаб sustainable fashion» (Дара Бурко, засновниця та організаторка TLUM & KRAM; Кристина Червінська, менеджерка з комунікацій);
  • «Український fashion продукт - багатофункціональний Shypelyk» (Ольга Шипелик, засновниця бренду Shypelyk);
  • «Особливості інклюзивного бізнесу в Україні» (Ірина Ляховенко, співзасновниця  інклюзивного ательє “Lady Di atelier”);
  • «Одяг як нова форма медіа» (Аліна Романченко, засновниця бренду zmist++forma);
  • «Психологія реклами для fashion бренду» (Ольга Філіпова, SMM-стратег, таргетолог, засновниця Школи SMM Factory);
  • дискусія про те, як змінилась мода після пандемії, з Майєю Тульчинською (колумністка, авторка блогу «Доступно та просто про моду і стиль»).

17-18 вересня – Програма українських парфумерів

Тут відбудеться показ капсульних колекцій українських дизайнерів до п‘ятої річниці концепт-стору Open Store Lviv, презентація колекції парфумованих ботанічних свічок в традиційному львівському гутному склі Arboretum x Lviv Candles Manufactory та майстер-клас «Соліфлори. Естетика твердих парфумів» Влада Зварича (голова Гільдії парфумерів України).

17 вересня – Проєкт «Хранителі кодів»

«Хранителі кодів» – проєкт, присвячений мистецтву Галичини ХІХ-ХХ ст., архітектурному стилю «гуцульська сецесія» та діяльності бюро Івана Левинського. У межах проєкту дизайнерка Ольга Жеребецька, ткачиня Тереза Барабаш, ювелір Данило Личко та WHAT IF Creative Studio створюють колекцію одягу, яка на 80% виготовлена з повторно використаних матеріалів. Також працюють з тканинами, що зроблені старовинним українським методом, з прикрасами, які відображають орнаментику будинків Львова, та з музикою, яка занурить в атмосферу перетину історії з сучасністю. Крім того, у проєкті створюють фільм про бюро Івана Левинського, гуцульську сецесію і моду.

Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду. 

Читайте також: Хранителі кодів. У Львові презентують унікальний проєкт про мистецтво Галичини ХІХ-ХХ ст. 

Зазначимо, що також у межах цьогорічного Lviv Fashion Week відбудеться презентація проєкту – показ одягу, тканин та прикрас української дизайнерки ZHEREBETSKA в колаборації з Tereza Barabash та Lychko Jewelry. Ця презентація є частина проєкту «Хранителі кодів», який 24 вересня продовжить прем'єра однойменного художньо-документального фільму від WHAT IF creative studio. А в жовтні експозиція переїде до м. Глиняни і буде представлена в Музеї ткацтва та килимарства.

Детальніше ознайомитися з переліком та локаціями можна за посиланням.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!