До Львова приїдуть делегати зі 160 оперних театрів світу

2884 0
У березні 2017 року до Львова завітають представники 160 оперних театрів із 40 країн світу. Про це сьогодні, 9 травня, повідомив генеральний директор Львівської опери Тадей Едер під час зустрічі з Блаженнішим Любомиром Гузаром.
фото: opera.lviv.ua

фото: opera.lviv.ua

Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької наступного року прийматиме у своїх стінах представників оперних театрів із усього світу. За словами Тадея Едера, ця подія є важливою не лише для Львова, а й для всієї України.

«Україна не є членом Євросоюзу, однак Львівська опера вже дев’ятий рік має честь бути в об’єднанні «Opera Europa». 29 лютого Європарламент одноголосно прийняв рішення провести у березні 2017 року засідання представників 160 оперних театрів світу з 40 країн у Львівському оперному театрі», – розповів Тадей Едер.

Читайте також: За кулісами: Львівський драматичний театр імені Лесі Українки

На думку директора, Львів має відповідально підготуватися до заходу такого рівня та наперед обміркувати, що саме ми можемо і хочемо показати. «Зараз як для працівників опери, так і для всіх львів’ян постає питання: коли до нашого міста приїде така велика кількість людей зі всього світу, ми маємо їм продемонструвати не лише театри. Це мають бути також і картинні галереї, і, обов’язково, наші храми», – сказав Тадей Едер.

Читайте також: (Не)пересічні львів’яни. Акторка театру тіней

На переконання директора театру, важливу роль у тому, що такий захід відбудеться, відіграла поява у Львівській опері барельєфа Івану Павлу ІІ. «Це єдиний театр світу, який має барельєф Святішого Отця. Зараз ми працюємо над тим, аби до кінця травня встановити поруч барельєф митрополиту Андрею Шептицькому. Ми знаємо, скільки ця людина допомогла нашому театру: і матеріально, і духовно», – додав Тадей Едер.

Зустріч із Блаженнішим Любомиром Гузаром, Архиєпископом-емеритом Української Греко-Католицької Церкви, організувала Фундація Духовного Відродження з благословення Митрополита Ігоря. Духовна бесіда «Що означає бути благодійником?» пройшла у форматі діалогу в рамках року Милосердя. 

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!