На продовження капремонту дороги Мшанець – Стрілки цьогоріч виділили 69 млн грн

1549 0
Якщо ж буде додаткове фінансування, то ще 4 км відремонтують теж цього року.
Фото: Юрій Бучко

Фото: Юрій Бучко

На 2021 рік із Державного дорожнього фонду виділили 69 млн грн на те, аби продовжити на Львівщині ремонт дороги Мшанець – Стрілки, про яку неодноразово знімав кліпи отець Роман Гром. Загалом за 2020 і 2021 роки мають провести капремонт на 8 із 12 км дороги. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

«До зими робота йшла повним ходом, майже половина є застелена асфальтом. Цьогоріч роботи ще не відновили, аргументують це тим, що ще не розмерзлася земля», – додає у коментарі Tvoemisto.tv отець Роман Гром.

Читайте також: У Львові погодили будівництво нової вулиці на Левандівці. Схема

Юрій Бучко зазначає, що з потеплінням капітальний ремонт на наступній ділянці продовжать. Якщо ж буде додаткове фінансування, то ще 4 км відремонтують теж цього року.

Нагадаємо, у 2018 році у мережі опублікували кавер-відео на популярну пісню гурту Kazka, аби привернути увагу до аварійної дороги місцевого значення Мшанець – Стрілки на Львівщині. Роботи мали почали у травні-червні, однак відклали через відсутність коштів. А у серпні того ж року отець Роман Гром опублікував на своїй сторінці у Фейсбуку ще одне відео. 

Читайте також: На Львівщині будують нову кільцеву розв’язку. Фото

Тодішній керівник департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку ЛОДА Роман Кокотайло пояснив, що Старосамбірська РДА не внесла у титульні списки ремонтів на 2019 рік аварійну дорогу, тож її можуть відремонтувати найімовірніше у 2020 році. Дорогу після цього перекривали ще кілька разів.

Мешканці неодноразово перекривали дорогу у знак протесту,  щоб відремонтували аварійну дорогу, яка веде до 11 сіл. У липні минулого року на одній з ділянок розпочали ремонт. Там облаштували кювети, ліквідували пучини, проклали основу зі щебеню і піску та заливали асфальт. На ці роботи передбачили 2 млн грн із Державного дорожнього фонду.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!