Наступний конгрес міжнародного ПЕН-клубу буде у Львові

1871 0
Про це Tvoemisto.tv повідомив Микола Рябчук, президент Українського центру міжнародного ПЕН-клубу.
фото: az616578.vo.msecnd.net

фото: az616578.vo.msecnd.net

Зокрема, сьогодні, 18-го листопада, відбудеться підписання меморандуму між Львівської міською радою та Українським центром міжнародного ПЕН-клубу в рамках проведення 83-го Міжнародного конгресу ПЕН-клубу у Львові. Орієнтовна дата проведення – вересень 2017-го року.

Додамо, раніше Микола Рябчук у коментарі для Tvoemisto.tv зазначив, що проведення конгресу – виклик для організаторів, тобто для українського ПЕН-клубу, для міста Львова і, взагалі, для держави Україна. Також він додав, що ця подія набагато важливіша, аніж проведення Євробачення.

«На конгрес зазвичай приїжджає близько двохсот делегатів і гостей, з усіх країн світу. Витрати на подорож вони покривають самі, але все інше – включно з супутньою культурною програмою – це наша відповідальність», – пояснив Микола Рябчук.

Довідка. «ПЕН-клуб» (International PEN, PEN Club) – міжнародна неурядова організація, яка об'єднує професійних письменників, редакторів і перекладачів, а також істориків і журналістів. Був створений з метою сприяння дружбі й інтелектуальній співпраці письменників всього світу; акцентує увагу на ролі літератури в розвитку взаєморозуміння і світової культури; бореться за свободу слова. Назва клубу – ПЕН – це абревіатура від англійських слів «Poets, Playwrights, Essayists and Novelists» – «поети, драматурги, есеїсти, романісти», які складаються в слово «пен» (pen) – ручка для писання.

ПЕН-клуб засновано 5 жовтня 1921 в Лондоні з ініціативи англійських письменників Кетрін Емі Доусон-Скотт і Джона Голсуорсі (останній став президентом клубу). Першими членами ПЕН-клубу стали письменники Джозеф Конрад, Бернард Шоу та Герберт Уеллс.

Опублікувала Юлія Сабадишина

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!