Політична реклама

Наталія Піпа: «Кращий Сихів — кращий Львів»

4161 2
Наталія Піпа кандидує по 115-ому округу від політичної партії «Голос» Святослава Вакарчука, що охоплює Сихівський і частину Личаківського району і Винники.
https://golos.lviv.ua/pipa.html

https://golos.lviv.ua/pipa.html

П’ять років тому Наталія Піпа побачила, як забудовник руйнує сквер біля її будинку, — на його місці мав вирости торговий центр. Разом із сусідами почала боротьбу за збереження скверу. Сихівчани не лише зупинили незаконну забудову, а й створили чудове місце для сімейного відпочинку. Так народилася громадська організація «Кращий Сихів», яка втілює багато позитивних змін. За цей час Наталія переконалася: спільнота однодумців може все. І вона мріє, щоб такою спільнотою були мешканці Сихова, Львова і цілої України.

У «Джерелі» зрозуміла силу співпраці

Наталя народилася у Львові, закінчила 8-му спеціалізовану німецьку школу. Має диплом зі спеціальності «Економічна кібернетика» ЛНУ імені Івана Франка. Закінчила магістерську програму з управління неприбутковими організаціями УКУ. 

Працювала страховим брокером в компанії «Експерт», фандрейзером у навчально-реабілітаційному центрі «Джерело». У страхуванні навчилася розуміти потреби різних людей, у «Джерелі» — осягнула силу співпраці. «Пласт» навчив бути відповідальною за себе й інших.

Разом із чоловіком виховує двоє синів. У неї екородина — вони сортують сміття, беруть участь і організовують самі екологічні акції, щоб змінити філософію продукування сміття.

Люди підхопили нашу ініціативу

Історія Скверу Гідності почалася у травні 2014 року, коли перед школою №98 на просп. Червоної Калини поставили паркан. Тут хотіли звести 4-поверховий торговий центр без дотримання будівельних норм, але на цьому місці здавна був сквер. Уже наступного дня Наталія з сусідами писала звернення до прокуратури, депутатів. Чотири рази вони пікетували міську раду, мали 10 судових процесів, але домоглися зупинення будівництва.

«Це була наша перша серйозна перемога. Друга — ще важливіша. На місці, де мав вирости торговий центр, ми створили громадський простір, домоглися статусу скверу — тут вже нічого не збудують», — каже Наталія. 

Добрий приклад заразний: у сусідньому дворі теж з’явилися нові клумби та лавки. Так народилася ГО «Кращий Сихів». Далі були оновлення парку ім. Івана Павла ІІ, реконструкція площі Довженка, скверу на вул. Джорджа Вашингтона. Наталія ініціювала стратегію розвитку Сихова до 2027 року, яку ухвалив виконком. І тепер, коли вона просить у голови районної адміністрації зробити пандуси біля поліклініки, то точно знає, що його зроблять. 

Не рибу, а вудку!

Є дві сфери, в яких Наталія Піпа може бути корисна у парламенті. Перша — зелене місто, адже вона багато знає про містобудування, норми озеленення і розуміє, що треба змінювати в законах. Друга — енергоефективність. Наталія пропонує людям не рибу, а вудку: вона не обіцяє дешевого газу, а пропонує спосіб менше його споживання. Енергоефективність багатоповерхівок — це, кажучи простою мовою, менші платіжки за газ для мешканців. 

«Не буду говорити, що газ буде дешевим — він ніде в світі ніколи не був дешевим. Проте після енергомодернізації будинків маємо можливість економити від 50 до 75%, уже багато ОСББ пішли цим шляхом. Маємо підрахунки, скільки треба вкласти, щоб буквально на наступний опалювальний сезон відчути економію», — пояснює Наталія Піпа. 

Держава зараз витрачає 50 мільярдів на субсидії, а на утеплення багатоповерхівок — тільки 2,5 мільярди. Якщо вкласти принаймні 10 мільярдів упродовж 12 років щороку, то, за підрахунками експертної групи Української Галицької партії, всі українські багатоповерхівки були би оновлені. Після оновлення багатоповерхівок ми можемо говорити про енергетичну незалежність від Росії, і це перемога для всієї країни.

Наталія Піпа готова масштабувати зміни на країну, бо якісних змін потребують всюди: міста потребують комфорту, екоініціатив, вирішення проблем зі сміттям, продуманої, а не хаотичної забудови, порятунку парків і скверів. У «Кращому Сихові» активістка навчилася знаходити способи ці зміни втілювати. 

«За мною нема жодного корупційного скандалу. Усі речі, які я зробила у "Кращому Сихові", я зробила, не будучи депутатом ні міської ради, ні Верховної Ради», — пояснює Наталія Піпа.

Наталія Піпа кандидує по 115-ому округу від політичної партії «Голос» Святослава Вакарчука. Округ охоплює Сихівський і частину Личаківського району і Винники.

 

Читайте також:
24 Липня, 2019 09:47
поля Її напрацьовані діяння обмежуються тільки Сиховом, і трохи вул. Джорджа Вашингтона. А округ значно більший - і Сихівський (а це не тільки Сихів), і частина Личаківського районів, і Винники. Допоки люди вибирають по принципу "свій", допоти і вилазять "януковичі" і незрозумілі "активісти". Де конкретна програма дій і терміни їх виконання? Напевно за неї Сихів і голосував, бо виборців там найбільше, а райони меншої забудови не в рахунок? Представити програму СВОЇХ дій у межах округу!!!
16 Липня, 2019 16:26
666 ... в мене щодо оцих голосистих (голосися.стих) тільки ненормативна(обсценна) лексика ... враз нізвідки узялося щось , що десь у рот (ї)блося ... і наразі розказує про енергомодернізацію будинків ... і підрахунки вона має (від підрах.їв , певне) ... і вже готова "масштабувати зміни на країну" ... Боже , ти дав нам силу вистояти від владарювання слуг диявола , що маскувалися отими"гідністю і свободою" , то ж , врятуй Україну від нового нашестя диявольського , голосистого (голоси.сястого)! ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!