«НАТО боїться Третьої світової війни, яка вже почалася». Українська активістка дорікнула прем’єру Британії

1587 0
Журналістка запитала Джонсона, яка ж альтернатива війні. Бо не можна просто спостерігати.
Фото: УП

Фото: УП

Українська журналістка емоційно дорікнула прем’єр-міністру Британії Борису Джонсону й іншим членам НАТО, які бояться Третьої світової війни, та закликала закрити небо над Україною – цього у відчаї просить український народ.

Дарія Каленюк каже, що вона перетнула кордон кілька днів тому, приїхавши з Києва, тоді як її родина залишилася вдома. У Білій Церкві залишилася її колега з двома дітьми, яка боїться потрапити під російські кулі. Українські міста окупанти жорстоко бомбардують.

«Ви говорите про стійкість українців, але українські жінки та діти в страху через російські бомби і ракети, які падають з неба. Українці відчайдушно просять Захід захистити наше небо. Ми просимо запровадити безпольотну зону над Україною, а нам відповідають, що це призведе до Третьої світової війни. Але яка альтернатива, пане прем’єр-міністре? Спостерігати, як наші діти замість літаків захищають НАТО від ракет і бомб? Яка альтернатива безпольотній зоні? У Польщі, Румунії є літаки, системи протиповітряної оборони. НАТО має протиповітряну оборону тут. Ця ППО могла б принаймні захистити західну Україну, тож діти і жінки могли б дістатись до кордону», – каже вона.

Журналістка дорікнула членам НАТО через те, що вони бояться Третьої світової війни, поки в нас від російських ракет гинуть діти. Тоді, коли Британія гарантувала Україні безпеку за Будапештським меморандумом, британські урядовці не приїжджають ні до Києва, ні до Львова, бо бояться. І НАТО не хоче захищати Україну.

«НАТО не хоче захищати, бо НАТО боїться Третьої Світової війни, яка насправді вже почалась. І удар на себе беруть зараз українські діти. Ви говорите про нові санкції, прем’єр-міністре, але Роман Абрамович не під санкціями, він у Лондоні. На його дітей не скидають бомби. Його діти там же, у Лондоні. Діти Путіна у Нідерландах, у Німеччині, у своїх будинках. Чому всі ці будинки досі не конфіскували? Я цього не бачу. Я кажу, що мої рідні, мої колеги — ми плачемо, бо нам немає куди бігти. Ось що відбувається, прем’єр-міністре», – наголосила Дарія Каленюк.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!