НАТО готове швидко надати членство Фінляндії та Швеції

2519 0
Якщо ці країни подадуть заявки, то НАТО знайде швидкі способи прийняти їх.
Єнс Столтенберг

Єнс Столтенберг

Фінляндія і Швеція можуть швидко отримати членство у НАТО, якщо подадуть заявки. Таку заяву в в ефірі телеканалу CNN зробив генсек Альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє Європейська правда. 

«Ми ведемо гарний діалог із політичними лідерами Фінляндії... та зі Швецією. Звичайно, вирішувати їм, але якщо вони подадуть заявки, їх схвалять усі 30 союзників по НАТО. Ми знайдемо способи, як швидко це зробити», – заявив він.

Нагадаємо, що напередодні Прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін заявила, що будь-яке рішення про членство країни в НАТО має бути прийняте швидко і найкраще - цієї весни. 

Також зазначимо, що Північноатлантичний альянс продовжить постачати зброю для України для протидії російській агресії. Генсек Єнс Столтенберг заявив, що країни-союзники надаватимуть стільки допомоги, скільки потрібно. Україна просить НАТО надати один відсоток від усіх літаків, танків Альянсу, системи залпового вогню MLRS, протикорабельну зброю, засоби протиповітряної оборони, щоби вистояти у війні проти Росії. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!