НАТО співпрацює з оборонними компаніями, щоб збільшити постачання зброї в Україну, – Столтенберг

1067 0
Секретар НАТО додав, що вторгнення росії в Україну створило найнебезпечнішу ситуацію для Європи з часів Другої світової війни.
Фото: Офіс президента

Фото: Офіс президента

Члени НАТО тісно співпрацюють з компаніями оборонної промисловості, щоб забезпечити Україні більше поставок зброї та обладнання в рамках підготовки до тривалої війни з росією. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє Європейська правда.

«Ми надаємо велику підтримку, але нам потрібно зробити ще більше і бути готовими до довгострокових заходів. Зараз ми у тісному контакті та тісно співпрацюємо з оборонною промисловістю, щоб виробляти більше та постачати більше різних типів боєприпасів, зброї та можливостей»,  заявив він.

Читайте також: Україна отримає від НАТО посилений пакет підтримки

Він зазначив, що війна, швидше за все, завершиться лише після переговорів.

«Ми знаємо, що більшість війни закінчуються за столом переговорів. Ми також знаємо, що результат цих переговорів повністю залежатиме від сили на полі бою»,  сказав він.

Секретар НАТО додав, що вторгнення рф в Україну створило найнебезпечнішу ситуацію для Європи з часів Другої світової війни і що росії не можна дозволити перемогти.

Нагадаємо, що раніше Білий дім анонсував новий пакет військової допомоги Україні на суму до $175 мільйонів, що включатиме надання зброї ЗСУ та навчання українських військових. Зокрема, Україні буде передано чотири додаткових системи РСЗО HIMARS, 580 безпілотних літальних апаратів Phoenix Ghost, а також 36 тисяч інших боєприпасів, техніку й обладнання.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!