НАТО заявляє, що не фіксує відведення військ Росії від України

1181 0
У Альянсі кажуть, що РФ продовжує стягувати війська до кордонів.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

НАТО та США не фіксують відведення від українських кордонів російської армії, як про це заявляла Росія. В Альянсі кажуть, що РФ продовжує стягувати війська, передає Громадське.

«Ми не бачили жодного відведення російських військ. Авжеж, це суперечить заявам про дипломатичні зусилля. Ми бачимо, що вони збільшили кількість військ, і ще більше уже в дорозі. Тож поки що немає жодної деескалації»– сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.  

Держсекретар США Ентоні Блінкен також заявив, що американська розвідка не помічала відведення російської армії.

«Дуже важливо дивитися на те, що Росія робить насправді, а не на те, що вона каже»– зазначив держсекретар.

Читайте також: У Львові затвердили план дій у разі військової загрози з боку Росії

Нагадаємо, що вчора, 15 лютого, в Міноборони РФ заявили про повернення військових Західного та Південного округів Росії на постійні бази. Про це, як передали ВВС.Україна та Reuters, повідомив офіційний представник міноборони РФ, генерал-майор Ігор Конашенков. Згодом таку заяву оприлюднило міноборони РФ.

На заяву Росії про відведення військ на постійні бази міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна повірить у деескалацію з боку РФ, коли побачить реальне відведення військ від кордонів, а не лише почує про нього. 

Водночас, CNN уночі, 15 лютого, оприлюднило декілька відео, які підтверджують нарощування російських збройних сил поблизу українського кордону, яке відбувається дуже стрімко. Зокрема, росте  кількість підводних човнів, десантних кораблів у Чорному морі, ракет малої дальності, танків на північно-східних околицях України.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!