НАТО збере позачергове засідання через нарощування російських військ біля кордонів України

1249 0
Зустріч відбудеться під головуванням генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.
Фото: NATO

Фото: NATO

Міністри закордонних справ країн НАТО 7 січня проведуть позачергове онлайн-засідання через нарощування російських військ біля кордонів України. Про це повідомляє Громадське радіо з посиланням на пресслужбу Альянсу.

Міністри обговорюватимуть військове нарощування Росії в Україні та навколо неї, а також питання європейської безпеки. Зустріч відбудеться під головуванням генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

«Позачергове онлайн засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ відбудеться у п’ятницю, 7 січня 2022 року», – йдеться у пресрелізі.

Читайте також: Національний спротив – це ми

Державний секретар США Ентоні Блінкен з колегами з країн Бухарестської дев’ятки (Б9) у понеділок, 3 січня обговорили ситуацію, пов’язану з нарощуванням російських військ уздовж кордону України, під час якої йшлося про «необхідність єдиної, підготовленої та рішучої позиції НАТО для колективного захисту союзників».

Нагадаємо, 2 січня Джо Байден та Володимир Зеленський провели чергову розмову. Президент США вкотре підтвердив підтримку України та «дав чітко зрозуміти», що Сполучені Штати та їхні союзники «нададуть рішучу відповідь», якщо Росія вторгнеться далі в Україну.

Раніше 24 колишні співробітники нацбезпеки США, адміністрацій Буша, Клінтона та Обами та експерти з Росії закликали нинішнього президента США Джо Байдена негайно публічно викласти перелік санкцій, з якими зіткнеться Росія, якщо Кремль почне нову агресію проти України. А 30 грудня, відбулась розмова Байдена із президентом Росії Володимиром Путіним: говорили про неприпустимість ядерної війни, санкції та можливість переговорів. Тоді Джо Байден закликав Росію знизити напруженість навколо України й відвести війська.

Нагадаємо, що керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю виданню Military Times заявив, що Росія сконцентрувала біля кордонів з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців і готується до нападу до кінця січня – на початку лютого 2022 року. 

Чи готова Україна до сучасних провокацій, чи криза на білорусько-польському кордоні є частиною перевірки плану російського вторгнення в Україну, а також читайте в інтерв'ю із політологом-активістом, асоційованим дослідником Аналітичного центру УКУ Остапом Кривдиком. Також Тvoemisto.tv організувало публічну дискусію про те, чи готовий Львів і область організувати оборону у разі наступу Росії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!