Нацбанк дозволив клієнтам банків підписувати електронні документи стилусом

1730 0
На думку регулятора, це спростить документообіг та покращить обслуговування.
Фото: articulosit.wordpress.com

Фото: articulosit.wordpress.com

Нацбанк дозволив використовувати під час укладання угод з банками власноручний цифровий підпис. Про це повідомляє пресслужба НБУ. Ідеться про клієнтів банків, які є фізичними особами.

«Ідеться про використання спеціально призначеного пера – стилуса –  для підписання документів між банком і клієнтом на електронному сенсорному пристрої», – пояснюють в НБУ.

Читайте також: Нацбанк спростив умови кредитування для ФОПів

В НБУ кажуть, що кваліфіковані електронні підписи використовує мало українців, тому таким дозволом вирішили спростити процедуру підписання документів.

Упровадження цієї моделі підписання документів, кажуть в НБУ, покращить умови обслуговування банками фізичних осіб, оптимізує документообіг у діяльності банків за рахунок упровадження цифрових технологій та безпаперових бізнес-процесів, дозволить побудувати ефективні процеси у роботі агентів банку з клієнтами – фізичними особами із застосуванням цифрового власноручного підпису.

Дозвіл набрав чинності 17 грудня 2019 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!