Нацбанк дозволив розголошувати банківську таємницю без рішення суду

2318 0
Державні органи можуть отримати на письмовий запит без рішення суду доступ до інформації.
фото: ua.korrespondent.net

фото: ua.korrespondent.net

Національний банк України вніс зміни до своїх постанов щодо розкриття банківської таємниці та дозволив банкам розкривати інформацію про своїх клієнтів без рішення суду за запитом правоохоронців.. Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

Так, цим законом Рада запровадила відповідальність за незаконне збагачення високопосадовців і можливість стягнення коштів, які чиновники отримали незаконним шляхом.

Читайте також: Нацбанк купив рекордну суму доларів. Чому це погано та як вплине на ринок нерухомості у Львові

«Державні органи можуть отримати на письмовий запит без рішення суду доступ до інформації про операції за рахунками осіб, включаючи інформацію про контрагентів, навіть, якщо їхні рахунки відкриті в інших банках», – йдеться в повідомленні.

Також із цією метою Національний банк упорядкував норми Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці, затверджених постановою відповідно до законодавства.

Нагадаємо, що восени Верховна Рада підтримала повернення до Кримінального кодексу статті, яка передбачає покарання за незаконне збагачення. Відповідно до цього, Кримінальний кодекс доповнили статтею 385. Вона передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!