Нацбанк хоче скасувати валютні обмеження для бізнесу, але за однієї умови

1544 0
Скасування валютних обмежень нададуть підприємствам більше свободи при укладанні форвардних угод під час торгівлі валютою.
Фото: rakhivnews.in.ua

Фото: rakhivnews.in.ua

У Національному банку України готують масштабну валютну лібералізацію для бізнесу. Зокрема планують дозволити бізнесу купувати валюту не лише під зобов’язання у контрактах чи щодо сплати кредитів. Про це повідомляють у пресслужбі Нацбанку.

Читайте також: Нацбанк ввів в обіг нові монети шестигранної форми. Фото

«У планах НБУ – скасувати купівлю валюти бізнесом виключно під зобов’язання (контракти, сплата кредитів). Такий революційний крок є можливим, але для цього, як мінімум має бути остаточно затверджена нова програма з МВФ», – кажуть у НБУ.

Там додають, що скасування купівлі валюти виключно на підставі зобов'язань підприємства відкриє можливість запровадити нові валютні послаблення. Зокрема, надасть підприємствам більше свободи при укладанні форвардних угод під час торгівлі валютою.

Читайте також: Скасування обмежень та купівля валюти онлайн: як Нацбанк лібералізує валютні операції

Нагадаємо, що з 7 лютого 2019 року в Україні діє новий режим валютного регулювання. Зокрема, українцям спростили валютні перекази за кордон, інвестиції українців в іноземні цінні папери та інші операції з валютою. Також українцям дозволили купувати валюту онлайн та у поштових відділеннях.


 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!