Нацбанк може очолити керівник державного «Укргазбанку»

1569 0
У Верховній Раді зареєстрували для розгляду відповідну постанову.
Фото із сайту Кирила Шевченка

Фото із сайту Кирила Шевченка

Національний банк України може очолити Кирило Шевченко – керівник «Укргазбанку». Про це ідеться у відповідній постанові, зареєстрованій в парламенті.

Читайте також: Бізнес відреагував на відставку голови Нацбанку

Додамо, що Кирило Шевченко – багаторічний керівник «Укргазбанку», майже 95% акцій якого належать державі. Банк, яким зараз керує імовірний голова НБУ, входить до 20 найбільш надійних в Україні – у другу десятку.

Кирило Шевченко народився в Тулі, працював на шахті в Стаханові Луганської області, закінчив Харківський інженерно-економічний інститут – вивчав бухгалтерський облік на економічному факультеті. Після навчання працював у харківських філіях Українського кредитного банку, Райффайзен банку Аваль, потім – у київському банку Фінанси та кредит. Також був керівником Державної іпотечної установи Кабміну. У 2010 році купив з партнерами київський Терра Банк. Працював радником голови правління Ощадбанку, а з 2014 – в Укргазбанку.

Нагадаємо, ексголова НБУ Яків Смолій написав заяву про відставку, мотивуючи це постійним політичним тиском. Його заяву підтримали в парламенті. Згодом працівники НБУ заявили про погрози і шантаж, а в Міжнародному валютному фонді висловили занепокоєння ситуацією з українським центробанком.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!