Нацбанк назвав вісімку системно важливих банків

2641 0
Національний банк України визначив вісім системно важливих банків на 1 грудня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.
Фото: vsluhblog.ru

Фото: vsluhblog.ru

«Згідно з постановою № 863 системно важливими на 01.12.2014 визначено 8 банків: ПАТ КБ «Приватбанк», АТ «Ощадбанк», АТ «Укрексімбанк», АТ «Дельта Банк», АТ «Райффайзен Банк Аваль», ПАТ «Укрсоцбанк», ПАТ «Промінвестбанк», АТ «Сбербанк Росії».

НБУ обіцяє, що визначення системно важливих банків буде здійснюватися щорічно з застосуванням багатофакторної математичної моделі, що базується на критеріях системної важливості. Такими критеріями є загальний розмір активів, зобов’язань юридичних і фізичних осіб, системні взаємозв’язки в банківській системі (обсяг міжбанківського кредитування) і обсяг кредитування найважливіших секторів економіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк ліквідував три банки

Підкреслюється, що визначення банків як системно важливих не передбачає обов’язкового прийняття рішення щодо участі держави в капіталі цих банків. Таке рішення залишається за Міністерством фінансів України.

Найближчим часом НБУ має намір завершити розробку нормативно-правових актів щодо регулювання та нагляду за системно важливими банками.

Постанова № 863 набирає чинності з 01 січня 2015 р.

Нагадаємо, НБУ в 2014 р. рефінансував банки на 110 млрд грн.

Нацбанк вивів з ринку 7 банків за відмивання грошей, повідомляє РБК.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!