Нацбанк оголосив про збір монет для потреб ЗСУ

2128 0
Пункти мобілізації монет працюватимуть із 1 серпня до 31 жовтня.
ФОТО З ВІДКРИТИХ ДЖЕРЕЛ

ФОТО З ВІДКРИТИХ ДЖЕРЕЛ

Нацбанк України запустив благодійну акцію «Смілива гривня», у межах якої протягом трьох місяців по всій Україні триватиме збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень — їх потім перерахують на потреби ЗСУ. Про це повідомила пресслужба НБУ.

«Протягом наступних трьох місяців по всій Україні триватиме збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень. Сума зібраних коштів буде перерахована на потреби Збройних Сил України», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Українці обрали найкращу монету 2021 року. Вона присвячена 30-річчю незалежності

Наразі в обігу перебуває понад 14 млрд монет на суму більше 5 млрд грн.

«Значна кількість розмінних монет, зокрема монет номіналом 10 коп. (28,5% від загальної кількості монет в обігу) та 50 коп. (9,3% від загальної кількості) часто не використовується громадянами для готівкових розрахунків та лежить у скарбничках чи кишенях. Водночас ці кошти можуть допомогти українським захисникам боронити країну від російського загарбника», — кажуть в НБУ.

Читайте також: В Україні з’явилася нова пам’ятна монета номіналом 10 гривень

Зазначимо, пункти мобілізації монет працюватимуть із 1 серпня до 31 жовтня у відділеннях уповноважених банків — Ощадбанку та ПУМБу. Принести монети може кожен охочий.

Нагадаємо, Національний банк України представив пам’ятну монету, присвячену Військово-морським силам Збройних сил України. На монеті номіналом 10 гривень зображена емблема ВМС, а також інші символи й напис «Вірність, мужність, сила»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!