Нацбанк рекомендує українцям не вивозити готівкову гривню за кордон

1912 0
Громадян просять внести кошти на свої карткові рахунки в Україні.
Фото: Конкурент

Фото: Конкурент

Національний банк України рекомендує українцям, які планують евакуюватися за кордон не вивозити з собою готівкову гривню, а внести її на свої карткові рахунки в Україні. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Читайте також: Приватбанк продовує дію всіх платіжних карток та впроваджує кредитні канікули до 1 червня

Зробити це можна у відділенні банку, маючи з собою паспорт, або через платіжні пристрої з функцією приймання готівки як-от термінали самообслуговування (ПТКС), банкомати з функцією приймання готівки.

Зазначається, що громадяни України за кордоном можуть безготівково сплачувати за товари та послуги за допомогою платіжних карток, емітованих українськими банками, а також знімати необхідні суми готівкою в іноземній валюті країни перебування. При цьому конвертація відбуватиметься за курсом, установленим українським банком-емітентом (а не курсом готівкового обміну).

НБУ не встановлював жодних обмежень на безготівкові розрахунки, зокрема лімітів щодо сум здійснення операцій із використанням платіжних карток за кордоном.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!