Нацбанк скасував ліміт на фінансування бізнесом своїх закордонних представництв

1668 1
Це не поширюється на представництва в Росії та в офшорних зонах.
Фото: psm7.com

Фото: psm7.com

Нацбанк затвердив постанову, якою вводить низку спрощень для українських підприємців, особливо тих, що мають справи із закордонними партнерами. Про це ідеться на сайті НБУ.

Постанова скасувала ліміт на фінансування бізнесом своїх закордонних представництв або відокремлених підрозділів. Раніше ліміт становив 2 млн євро на рік. Тепер на рахунок закордонного підрозділу можна переказувати необмежену кількість грошей.

Читайте також: У Львові започаткували клуб ангельських інвесторів. Що це і для чого

Але це не поширюється на переказ коштів у країни агресори (окупанти), офшорні зони та країни, що не виконують або неналежно виконують рекомендації Світової організації торгівлі.

Окрім того, для переказу великих сум потрібно буде подати низку документів, зокрема, розгорнутий кошторис та інші документи, якими обґрунтовується необхідність такої трансакції. Це буде запобіжником для відтоку капіталу з України, зазначають в НБУ.

Також постанова дозволила фізичним та юридичним особам оплачувати консульські збори за легалізацію товаросупровідних документів готівкою у валюті. Ідеться про дипустанови країн, що не приєднались до Гаазької конвенції: Алжиру, В’єтнаму, Єгипту, Канади, Катару, Таїланду, Уругваю, ОАЕ та інших.

Читайте також: НБУ збільшив кількість системно важливих банків. Перелік

У документі зазначається, що відтепер банки самостійно на підставі інформації з публічних джерел визначатимуть ступінь ризику іноземних банків-контрагентів за валютною операцією. Раніше вони використовували для цього перелік, наданий Національним банком на підставі інформації Державної служби фінансового моніторингу. Постанова набула чинності учора, 2 липня.

Нагадаємо, раніше Нацбанк дозволив бізнесу не продавати валютну виручку.


Читайте також:
18 Січня, 2020 13:20
brenda greg Привіт глядачі, я нелсон, моя мати познайомила мене з великим храмом Великої Баби Огбого, коли виявила, що я не можу завагітніти дружині, це принесло стільки клопотів у мій шлюб і призвело до розлучення. За її словами, він дуже духовний і може змусити мою дружину повернутися до мене в радості, і ми можемо мати дітей разом. Спочатку я не сумнівався, поки я не зв’язався з ним, а потім кинув на мене могутні заклинання і змусив дружину повернутися. І тепер ми також щасливі з прекрасними дітьми, з того дня, коли Великий Баба Огбого працював на мене і вирішував мої проблеми, я склав тверду обітницю, що поки я живу, я завжди буду свідчити про доброту його великих творів, а тим, хто там стикається із стосунками та труднощами у шлюбі, слід швидко зв’язатися з ним та стати щасливим свідком, як я. Я кидаю його контакт тут, електронною поштою: [email protected], або його номер WhatsApp. +447440557868 ...
Він змусив мою колишню дружину повернутися до мене в радості
Він вилікував мене від безсилої людини до справжньої людини.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!