Нацбанк спростив ввезення готівкової валюти в Україну

1193 0
Відтепер громадяни України можуть ввозити понад 10 тисяч євро без підтверджень.
Фото: psm7.com

Фото: psm7.com

Національний банк України спростив правила ввезення готівкової валюти в країну. За повідомленням на сайті НБУ, сьогодні набула чинності постанова правління Нацбанку, згідно з якою громадяни України можуть ввозити в Україну готівку на суму, що перевищує 10 тисяч євро в еквіваленті, за умови письмового декларування на митниці у повному обсязі.

Читайте також: Українцям обмежили безмитне ввезення товарів з-за кордону

Раніше  регулятор вимагав, щоби громадяни, котрі ввозили готівкову валюту на суму понад 10 тисяч євро, крім декларацій повинні були представити документи, що підтверджують зняття готівки з рахунків у фінансових установах, і квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою.

Водночас у НБУ підкреслили, що вивезення за межі України фізичними особами-резидентами готівки на суму понад 10 тис. євро в еквіваленті здійснюється за наявності документів, що підтверджують зняття ними готівки з власних рахунків у банках, і квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!