Нацбанк вводить в обіг нову пам’ятну монету. Фото

1496 0
На аверсі розмістили угорі напис УКРАЇНА, праворуч від якого малий Державний Герб України, і композицію, що символізує яскравий світ поезії Лесі Українки.
фото: depositphotos.com

фото: depositphotos.com

Національний банк України з 21 січня вводить в обіг нову пам’ятну монету. Вона присвячена буде 150-річчю від дня народження поетеси, перекладачки та громадської діячки Лесі Українки. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

«Леся Українка – одна з найвидатніших українських митців слова. Багатогранний талант письменниці виявився в найрізноманітніших жанрах – ліриці, епосі, драмі, прозі, публіцистиці. Її творчість сповнена глибоких патріотичних почуттів до України», – йдеться в повідомленні.

На аверсі монети розмістили угорі напис УКРАЇНА, праворуч від якого малий Державний Герб України, та композицію, що символізує яскравий, емоційний, багатий світ поезії Лесі Українки. Ліворуч на дзеркальному тлі – стилізовані під свічі образи чоловіка та жінки; праворуч – ключ журавлів, над яким номінал та рік карбування монети 20/ГРИВЕНЬ/ 2021.

На реверсі монети на тлі стилізованих гілок із листям зображено портрет Лесі Українки; ліворуч – роки життя 1871/1913; написи: ЛЕСЯ/ УКРАЇНКА (під портретом), Л. КОСАЧ-КВІТКА/ (В ЛІТЕРАТУРІ ЛЕСЯ УКРАЇНКА) (факсиміле Лесі Українки).



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!