Нацбанк випустив пам'ятну монету до новорічно-різдвяних свят. Фото

2059 0
Придбати її можна з 17 грудня в спеціальних пунктах продажу Національного банку України.
ілюстративне фото: Волинь24

ілюстративне фото: Волинь24

Національний банк Українк випустив сувенірну монету номіналом 5 гривень до новорічно-різдвяних свят. Про це повідомляє прес-служба банку.

«Новий рік – це не просто переддень нових 12 місяців, а одне з найдавніших і найзагадковіших свят, очікування і відзначення якого пов`язані зі світом добрих казок і магії. У загальнолюдській культурній традиції це подія, що впродовж століть відзначається в усіх країнах і на всіх континентах. В Україні новорічно-різдвяні святкування мають особливу тривалу історію, багату різноманітну атрибутику та зберегли давні традиції», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Де у Львові відсвяткувати Новий рік. Мапа локацій, ціни

На аверсі монети на дзеркальному тлі розміщено угорі напис «Україна», під яким малий Державний Герб, у центрі – три янголи, ліворуч – рік карбування (2018), унизу – номінал (5 гривень). По колу – стилізоване зображення сніжинок та зірочок. На реверсі монети зображено кольорову різдвяну зірку – один із символів народного обряду колядування, стародавній символ сонця, вогню і тепла. Навколо зірки – напис «З Новим роком та Різдвом Христовим».

Придбати її можна від сьогодні, 17 грудня, в пунктах продажу відділу касових операцій та реалізації нумізматичної продукції, відділів грошового обігу Департаменту грошового обігу Національного банку України в регіонах, банків-дистриб’юторів. Роздрібна ціна сувенірної монети – 61 гривня.

Нагадаємо, що від сьогодні за 70 гривень також можна придбати сувенірну банкноту часів УНР.

Фото НБУ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!