Нацбанк випустив пам'ятну монету, присвячену Соломії Крушельницькій

1097 0
Пам'ятну монету випустили номіналом у 2 гривні.
Фото: Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької

Фото: Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької

Національний банк України випустив пам'ятну монету до дня 150-ліття українській оперній співачці Соломії Амвросіївні Крушельницькій.

Джерело: Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти.

На аверсі монети – зображення Соломії Крушельницької в сценічному образі Аїди, біля якої розташовані стилізовані куліси, що прикрашені декоративним орнаментом. Водночас на реверсі знаходиться портрет української оперної співачки, а праворуч від нього – стилізоване крило метелика. Воно символізує один із найвідоміших образів  Крушельницької в опері «Мадам Баттерфляй». 

Читайте також: Соломія Крушельницька. Унікальні фото та один з останніх записів виступу співачки

Пам'ятну монету випустили номіналом у 2 гривні. Вага – 12,8 грамів, діаметр – 31 міліметр. Придбати її можна буде з 19 жовтня. 

Зазначимо, Соломія Крушельницька – українська оперна співачка й педагогиня, яка народилася 16 листопада 1872 року в теперішній Тернопільській області. За життя її визнали найвидатнішою співачкою світу. Вона – володарка численних відзнак та нагород, зокрема звання «Вагнерівська примадонна» XX століття.
 

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!