Нацбанк зменшує ліміт на зняття готівки за кордоном

1792 0
Такі кроки покращать умови роботи легальних установ на ринку, які продають валюту, і зменшать кількість нелегальних операцій.
Фото: gsminfo

Фото: gsminfo

Національний банк з 21 травня скасовує обмеження на встановлення курсу, за яким банки продають готівкову валюту – дотепер він не міг відхилятися на понад 10% від офіційно встановленого регулятором. Про це повідомила пресслужба Нацбанку.

Також скасовано аналогічні обмеження на встановлення курсу, за яким банки списують з рахунків клієнтів кошти в гривні, якщо клієнти розраховуються гривневими картками за кордоном. У Нацбанку вважають, що ці кроки покращать умови роботи легальних установ на ринку, які продають валюту, і зменшать кількість нелегальних операцій.

Читайте також: Нацбанк відкрив рахунок для гуманітарної допомоги українцям

«Зняття обмежень на встановлення курсів, за якими банки продають валюту населенню, поліпшить умови роботи легальних суб’єктів ринку. Це сприятиме посиленню конкуренції, підвищенню ліквідності легального сегмента та зменшенню обсягу нелегальних операцій», – зазначив заступник голови НБУ Юрій Гелетій.

Крім того, Нацбанк тимчасово вирішив зменшити щомісячний ліміт на зняття за кордоном готівки з гривневих рахунків, відкритих в українських банках, до 50 тисяч грн в еквіваленті (зі 100 тисяч грн, як було дотепер).

Читайте також: В Польщі можна буде обмінювати гривні на злоті 

Водночас ліміт на зняття готівки з валютних рахунків незмінний – 100 тисяч грн в еквіваленті. Зміни не стосуються використання карток за кордоном для оплати товарів чи послуг.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!