Нацбанк змінив процедуру обміну валют у банках

2440 0
Нацбанк дозволив банкам використовувати новітні програмні касові апарати для обміну валют.
Фото: rakhivnews.in.ua

Фото: rakhivnews.in.ua

Нацбанк ухвалив зміни до постанови, за якими дозволили не розписуватися у банківських квитанціях під час обміну валют. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Читайте також: Додатковий податок і корупція або Чому протестують львівські підприємці

«Також вносяться деякі інші уточнювальні зміни, що стосуються порядку проведення валютно-обмінних операцій. Зокрема, скасовується необхідність проставляти на розрахункових документах РРО такі реквізити як підписи касира і клієнта, відбиток штампа», – йдеться у повідомленні.

Крім цього, Нацбанк дозволив банкам використовувати новітні програмні касові апарати для обміну валют. Під час таких операцій будуть створювати електронний документ, який прирівнюватимуть до звичайної квитанції з підписом клієнта.

Відповідні зміни до постанов Нацбанку набудуть чинності 19 квітня 2020 року.

Читайте також: Коли і які правила щодо касових апаратів для ФОПів почнуть діяти в Україні

Нагадаємо, 17 жовтня Володимир Зеленський підписав закони про застосування касових апаратів у галузях торгівлі, харчування та послуг, а також про детінізацію розрахунків у галузі торгівлі. Саме на цей закон посилається Нацбанк у своїх змінах.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!