Нацбанк зупинить заборону на використання коштів ФОПів із бізнес-карток на особисті потреби

2156 0
Фактично, така заборона діє в Україні з 2003 року.
ото: 24tv.ua

ото: 24tv.ua

Національний банк України зупинить норму своєї постанови, якою фізичним особам-підприємцям забороняють витрачати кошти на власні, не пов’язані з бізнесом, потреби з бізнес-рахунків. Про це повідомляє Громадське з посиланням на голову Нацбанку Якова Смолія під час брифінгу.

«Ми призупиняємо дію нашого коментаря про те, що кошти з рахунків ФОПів не можуть використовувати на потреби, не пов’язані з підприємницькою діяльністю. Цей коментар стосується фактично податкової служби», — повідомив Смолій.

Читайте також: Коли і які правила щодо касових апаратів для ФОПів почнуть діяти в Україні

Водночас він додав, що своєю нормою Нацбанк не вносив ніяких нових змін до чинного законодавства, бо фактично, заборона на використання коштів з рахунків ФОПів для особистих потреб діє в Україні з 2003 року.

Нагадаємо, що раніше Нацбанк оприлюднив роз’яснення щодо використання фізичними особами-підприємцями рахунків, відкритих для здійснення підприємницької діяльності. Також в НБУ сказали, що заборона на використання бізнес-рахунків в особистих цілях діяла ще з 2003 року.


ТЕГИ: нацбанк, ФОП

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!