Націоналісти самовільно перенесли пам’ятний знак героям УПА до монументу Слави

2457 0
Раніше представники іншої організації встановили цей пам’ятний знак на перетині вулиць Кульпарківська – Героїв УПА.
фото Нацкорпус Львів

фото Нацкорпус Львів

У Львові представники націоналістичних організацій самовільно перенесли пам’ятник героям УПА, раніше встановлений на перетині вулиць Кульпарківська – Героїв УПА, до монументу Слави на Стрийській. Про це повідомляє організація Національний корпус Львівщина у себе на Facebook.

«Камінь забрали із занедбаного перехрестя, де його встановила група членів партії Рух та їхні прихильники. Націоналісти Львова виступили проти такої зневаги політиків до боротьби за Українську державу та знайшли більш достойне місце для монументу», – йдеться у повідомленні.

Націоналісти вважають, що таким чином вони перенесли пам’ятник знак у достойне місце для вшанування самопожертви та мужності українських героїв.

Читайте також: У Львові вирішать, чи залишати «Монумент Слави»

«Пропонована локація має логічну прив’язку як до Національної академії сухопутних військ, де виховуються офіцери-захисники у сучасній війні, так і до Парку культури, який за останні роки став центром молодіжної активності», – додали у Нацкорпусі.

В акції взяла участь низка націоналістичних організацій міста, серед яких – Національний корпус Львівщини, Національні дружини Львівщини та ГФ «Патріот».

Нагадаємо, що раніше громадські активісти встановили на перетині вулиць Кульпарківської та Героїв УПА пам'ятний знак на честь Героїв Юнаків ОУН та Юнацтва УПА. На цьому місті компанія «Галнафтогаз» планувала розмістити першу у Львові заправну станцію без обслуговуючого персоналу.

Голова Львівської міської організації Народного Руху України, яка причетна до встановлення пам’ятного знаку на перетині вулиць Кульпарківської та Героїв УПА, Ігор Мартинюк у себе на Facebook заявив, що перенесення пам’ятного знаку є крадіжкою.

Читайте також: Як виглядатиме меморіал Небесної Сотні у Львові. Візуалізація

«Я знаю, що представники фірми, яка намагалась збудувати автозаправку докладали і докладають і зараз зусиль для того, щоб домогтись свого – всупереч волі громади. Не хотілося б думати, що вони вдаються до таких брудних та цинічних кроків як крадіжка», – зазначив він.

Ігор Мартинюк також повідомив, що за фактом крадіжки звертатиметься у правоохоронні органи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!