Науковці спрогнозували, коли очікувати найвищої смертності від Covid-19 в Україні

12934 0
Пом'якшення карантину вплине на захворюваність, але не кардинально.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

У Національній Академії наук України підготували новий прогноз розвитку епідемії коронавірусу в країні. Ідеться про 28 квітня – травня.

За прогнозами науковців, кількість нових виявлених випадків захворюваності на covid-19 протягом 2-5 травня сягне приблизно 520 випадків за день при діапазоні значень від 450 до 580 випадків. Зниження захворюваності очікується до 5 червня – приблизно до 380 випадків на добу.

Читайте також: Уряд дозволив працювати ринкам, але за певних умов

Найбільша кількість летальних випадків за тиждень прогнозується наприкінці тижня – 5 травня . Ідеться про середню кількість у 11 смертей при діапазоні від 9 до 15 смертей за день із зменшенням до приблизно 12 випадків на добу до 5 червня.

Також науковці розглянули два можливі розвитки сценарію – за умови збереження карантину до 5 червня та послаблення карантинних заходів із 12 травня. У НАН України дійшли висновку, що в обох випадках показники інфікування та смертності не вийдуть за межі середніх прогнозованих значень, але за умови введення першого етапу послаблення карантину кількість хворих і померлих буде більшою. Тоді до 5 червня середня кількість хворих на добу може зрости до 550 людей проти 500, а смертність на 5 червня сягнути 13 смертей на добу замість прогнозованих 9.

Читайте також: Карантинні закупівлі та захист лікарів. На що витрачають бюджетні гроші лікарні у Львові

Щодо наступних етапів помякшення карантину, то, кажуть в НАН, працюватимуть над новими прогнозами.

У Львові та на Львівщині станом на ранок 29 квітня підтвердили 371 випадок інфікування коронавірусом, з них 13 – летальні Про те, що робити, якщо ви захворіли на коронавірус – читайте у матеріалі Tvoemisto.tv Пережити епідемію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!