Навчання вдома. Що таке Google Classroom і як з ним працювати

4759 0
Програма є безкоштовною, а кількість учнів одного заняття може сягати аж двохсот.
сайт нової української школи

сайт нової української школи

Президент України Володимир Зеленський анонсував старт проєкту «Всеукраїнська школа онлайн». Його запустять у понеділок, 6 квітня. Відповідно до цього, 40 педагогів з Києва на час карантину фактично стануть учителями для всієї України. Школярі з п’ятого по одинадцятий клас зможуть дистанційно вивчати 11 предметів. Однак це лише теоретична частина. Що стосується практики, то є низка освітніх платформ для комунікації вчителів та учнів, одна з яких – це Google Classroom.

Програму для роботи можна знайти на панелі додатків Google, відповідно до ролі — вчитель чи учень, створити курс або приєднатися до нього за допомогою коду. Користуватися ним можна як з компютера, так і з мобільного телефона.

Далі у вкладці «Завдання» є можливість додавати матеріали різних категорій, а також їх структурувати. До кожного матеріалу можна застосувати опис, прикріпити файли, посилання, відео, встановити терміни здачі, шкалу оцінювання тощо.

Читайте також: Три тижні карантину з користю. Підбірка безкоштовних освітніх платформ. 

Усе, що відбувається в межах навчального процесу, можна бачити у новинах, як у стрічці в соцмережах. Щоби переглянути, слід натиснути вкладку «Потік». Програма є безкоштовною, а кількість учнів одного заняття може сягати аж двохсот. Усі матеріали ж зберігаються на Google диску.

Нагадаємо, що 12 березня в Україні оголосили карантин через спалах коронавірусної інфекції. Спочатку його планували завершити 3 квітня, а потім продовжили до 24 квітня. Окрім торгівельних центрів, закладів громадського харчування, театрів, спортзалів тощо, закрили школи та заклади вищої освіти. Усі вони мали перейти на дистанційне навчання із минулого тижня. Про те, як у львівських школах організували навчання на карантині, наскільки серйозно до цього поставилися учні та чи так само ефективно працювати онлайн, як у класах, Tvoemisto.tv розпитало у вчителів та батьків.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!