Навесні на Львівщині запрацює система сортування сміття

2269 0
Львівська ОДА закупила три повноцінні сучасні сортувальні лінії.
Зоя Красовська

Зоя Красовська

З метою запровадження повноцінної системи сортування в області, ЛОДА закупила три сортувальні лінії, закупівля ще п’яти планується на 2018 рік. Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук.

«Стартуємо із питання сортування у львівській області. Відтак, ми вже закупили три сортувальні лінії, що будуть встановлені на трьох полігонах області», – сказав він.

Читайте також: Львів’янам на замітку: як правильно сортувати сміття

Придбані сортувальні лінії знаходитимуться у Дрогобичі, Самбірі та Новояворівську, повноцінно система сортування сміття має запрацювати навесні.

«Із січня найбрав чинності закон щодо заборони захоронення неперероблених відходів. Кожне підприємство, яке приймає сміття, має його сортувати. Плануємо цього року закупити ще 5 ліній сортування, тож маємо надію, що через три роки Лвівщина буде мати на всіх полігонах сортувальні лінії, що дасть можливість максимально відсортовувати сміття», – додав начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області Микола Маланич.

Читайте також: Як організувати сортування сміття в офісі

Нагадаємо, у серпні 2017 року у Львові відновили сортування сміття.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!