Політична реклама

Навесні у Львові на Сихів прокладатимуть трамвайну колію та велодоріжки

1328 0
Цього тижня «Львівавтодору» передали відкорегований варіант проекту будівництва трамвайної колії на Сихів. У проект додали велодоріжки вздовж вулиць Свєнціцького та Стуса.

Як розповів радник міського голови з розвитку велоінфраструктури Олег Шмід, велодоріжки тут передбачені схемою веломережі Львова. Однак через те, що проектну документацію на будівництво трамвайної колії на Сихів розробили до того, як депутати затвердили Програму розвитку велоінфраструктури Львова, довелось корегувати проект.

Тепер проектом передбачено, що тротуаром уздовж вулиць Свєнціцького і Стуса пролягатиме подвійна двостороння велодоріжка, яка пізніше розходитиметься біля входу в парк «Залізна Вода» в одинарні. А вони тягнутимуться по обидва боки вулиці Стуса аж до вулиці Угорської. «Тут вони наразі обриваються. Вздовж проспекту Червоної калини велодоріжки будуватимуть вже за іншим проектом, коли ремонтуватимуть цю вулицю, оскільки, починаючи від сихівського моста, будівництво колії передбачене без реконструкції дороги. А місто будує велодоріжки лише під час реконструкції вулиць», – резюмував Олег Шмід.

Планується, що трамвайну колію на Сихів почнуть будувати вже навесні. Підрядником з будівництва трамвайної колії буде компанія «Онур».

 Зокрема, 27 грудня 2013 року, ЛКП «Львівавтодор» та Європейський банк реконструкції та розвитку підписали кредитну угоду, якою банк дає 6 млн євро кредиту на продовження маршруту №4 від вул. Свєнціцького до Санта-Барбари.

Джерело: Zaxid.net


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!