Політична реклама

Навіть невеликі порції алкоголю пригнічують роботу мозку

1724 0
Дослідники Університету Ратджерса (Америка) стверджують, що навіть невеликі порції алкоголю здатні завдати відчутної шкоди.

Протягом півмісяця вчені підтримували рівень спиртного у мишей на рівні 0,08%; такий зміст спиртного в організмі в Америці та інших країнах, допустимо навіть при водінні автотранспортного засобу. Про пише це cikave.org.ua. Це зовсім не є твердженням, що у піддослідних, цей рівень був постійно: справа стосується середнього значення, а реальна концентрація спиртного могла бути більше або менше (наприклад, в період сну). Слід підкреслити, що представлена ​​модель з точністю відтворювала стан, коли людина трохи випиває після трудового дня, щоб розслабитися, або злегка «випиває» перед трапезою.

Як заявляють автори дослідження, незначна кількість алкоголю може бути досить шкідливою. Як відомо, навіть у зрілих ссавців відбувається в мозку утворення нервових клітин, і гіпокамп є одним з центрів нейрогенеза – область, що відповідає за функції пам’яті. У мишей, які випивали, в кінці дослідження було знайдено на сорок відсотків менше нових клітин, ніж у щурів-непитущих.

На самопочутті та поведінці щурів це жодним чином не позначалося: у мишей нормально йшли справи з навчанням та координацією рухів. Отже, в перспективі від помірного випивання не буде ніякого збитку. Однак згодом може вийти так, що помітно погіршиться пам’ять, і не можливо буде утримувати в ній елементарні речі. Це станеться тому, що гіпокамп не здатний буде забезпечити необхідне число нових нервових клітин і сильно впаде пластичність нейронних ланцюгів.

І так, перед тим як захоплено «лікуватися» червоним вином від наступаючих серцево-судинних захворювань або збуджувати апетит порцією міцного алкоголю, задумайтеся, чи готові ви розраховуватися власною пам’яттю.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!