Навчання стрільбі, домедичній допомозі та самообороні. У Львові прийняли програму нацспротиву

1612 0
Також програма передбачає створення можливостей для постійного і безперебійного постачання води, електрики, надання медичних послуг.
фото: управління освіти лмр

фото: управління освіти лмр

Сьогодні, 17 лютого, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу «Про затвердження Програми заходів щодо підготовки Львівської міської територіальної громади до національного спротиву на 2022-2024 роки».

У програмі є три ключові блоки:

  • підготовка і навчання населення бойовим навичкам та домедичної допомоги;
  • співпраця і сприяння роботі батальйонів тероборони, які працюватимуть на території Львова і Львівщини;
  • розвиток інфраструктури тероборони на території Львівської міської тергромади.

 

Читайте також: «Далі знову буде ескалація». Аналітик про загрозу російського вторгнення

Так, у Львові будуть постійно проводити навчань серед учнів 8-11 класів з поведінки зі зброєю та стрільби. До цього залучатимуть військовослужбовців Збройних Сил України, ветеранів війни, волонтерів, ліцензованих стрілецьких клубів. У школах облаштують нові і модернізують старі стрілецькі бази, тири. Також серед школярів проводитимуть навчання домедичної допомоги, самооборони, орієнтування на місцевості.

За програмою у Львові впродовж 2022 року планують створити комунальний стрілецький полігон, базу для проведення навчань з домедичної допомоги. Окрім цього, міська рада напрацьовуватиме можливості для забезпечення постійного інформування населення про можливі загрози виникнення надзвичайної ситуації, а також розроблятиме реєстр ризиків Львівської міської територіальної громади та спільних заходів запобігання і реагування у випадку настання загрози.

Читайте також: У Львові затвердили план дій у разі військової загрози з боку Росії

Програма передбачає створення можливостей для постійного і безперебійного постачання води, електрики, надання медичних послуг. У ній йдеться, що місто планує створити центру оперативного реагування в умовах виникнення надзвичайної ситуації. Також до програми планують додати пункт про евакуацію і зберігання культурних цінностей. Повну програму можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, що 15 лютого в Міноборони РФ заявили про повернення військових Західного та Південного округів Росії на постійні бази. На заяву Росії про відведення військ на постійні бази міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна повірить у деескалацію з боку РФ, коли побачить реальне відведення військ від кордонів, а не лише почує про нього. CNN також оприлюднило декілька відео, які підтверджують лише нарощування російських збройних сил поблизу українського кордону, яке відбувається дуже стрімко. Зокрема, росте кількість підводних човнів, десантних кораблів у Чорному морі, ракет малої дальності, танків на північно-східних околицях України.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!