Навіть ядерна зброя не зупинить українців в обороні своєї землі, – Данілов

1651 0
РНБО розробив детальну інструкцію для громадян на випадок застосування росією тактичної ядерної зброї, і невдовзі її оприлюднить, сказав Данілов.
Фото: ОП

Фото: ОП

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що можливе використання рф ядерної зброї не зупинить Україну в обороні її територій. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Якщо не буде відповіді світової спільноти, країн НАТО на таку зухвалу атаку (якщо вона, не дай Боже, відбудеться), це не значить, що ми не будемо боронити свою землю. Я хочу, щоб усі зрозуміли, що нас зупинити не може ніхто: ні путін, ні його війська. І це вже було неодноразово доведено», – сказав він.

Читайте також: «Ядерний удар, обмін полонених та мобілізація – це політична гра путіна», – експерт

За його словами, апарат РНБО розробив детальну інструкцію для громадян на випадок застосування росією тактичної ядерної зброї і має намір найближчими днями «її максимально оприлюднити».

Нагадаємо, президент рф володимир путін 21 вересня заявив, що росія готова використовувати «всі наявні засоби» для захисту «своїх територій». При цьому «своїми» росія також вважає окуповані території України.

Після чого Байден звинуватив путіна у «відкритих ядерних погрозах Європі». У Білому домі не спостерігають готовності росії до застосування ядерної зброї. Водночас США кажуть, що докладно пояснили москві «катастрофічні наслідки», з якими вона зіткнеться.

Що відбувається під час ядерного вибуху і як діяти в разі атаки читайте тут.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!