«Навколо цієї вакцини багато політики», – Степанов про заявку на реєстрацію російської Covid-вакцини

1059 0
У МОЗ запевняють, що Україна здатна забезпечити себе вакциною проти коронавірусу «від провідних світових виробників».
Фото: Daniel Schludi for unsplash

Фото: Daniel Schludi for unsplash

5 січня фармацевтична компанія «Біолік», що в Харкові, офіційно звернулася до Міністерства охорони здоров’я з проханням провести державну реєстрацію в Україні російської вакцини проти коронавірусу «Спутник V». Сьогодні на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов уточнив, що дійсно компанія подала заявку на реєстрацію вакцини до Державного експертного центру, однак наразі це тільки заявка.

«Далі вони повинні, згідно з законодавством України, подати ще реєстраційну форму, досьє», – каже Степанов.

У цьому досьє має бути чітко доведена безпечність вакцини і показані результати трьох фаз клінічних випробувань.

Читайте також: На Львівщині більше тисячі хворих із Covid-19 зустріли Різдво у лікарняних палатах

«Нарешті ми хоч побачимо не якісь політичні гасла, а що таке ця російська вакцина», – додав він.

І лише за результатами всіх цих поданих документів, за його словами, можна буде говорити про якість вакцини. Також він зауважив, що навколо цієї вакцини завжди багато політики.

«Якщо ви подивитеся, то це єдиний препарат, російська вакцина «Супутник V», навпроти якого є така кількість політики. Це зрозуміло, тому що Російська Федерація завжди використовувала будь-яку можливість у гібридній війні. Але, мені здається, що здоров’я українців не може бути приводом для таких інформаційних воєн, яка поширюється навколо цієї вакцини», – зазначив він.

Водночас у МОЗ запевняють, що Україна здатна забезпечити себе вакциною проти коронавірусу Covid-19 «від провідних світових виробників», які реєструють свої вакцини, подають документи досліджень відкрито і якісно, «не влаштовуючи інформаційну війну». Вакцинами таких світових виробників планують робити щеплення українцям.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!