Навпроти Міжнародного суду ООН у Гаазі курсуватиме «український» трамвай. Фото

826 0
Раніше два тролейбуси з таким самим дизайном були запущені у Вільнюсі.

У Гаазі з’явився трамвай з унікальним українським дизайном, який закликає підтримати фандрейзингову платформу UNITED24, започатковану президентом України Володимиром Зеленським. Про це повідомляє Укрінформ. 

Трамвай №1 курсує між двома містами у Королівстві Нідерланди – Гаага та Делфт, і проходить через їх центральні вулиці. Цей проєкт став продовженням ініціативи групи віденських волонтерів на чолі з українськими дипломатами Олегом Вербовим та Віталієм Литвином, які творчо підійшли до просування платформи UNITED24 в Європі.

Раніше два тролейбуси з таким самим дизайном були запущені у Вільнюсі, а першим містом, де на рейс вийшов трамвай з унікальною українською айдентикою, став Відень.

Читайте також: Львівські волонтери за один вечір зібрали понад 1 мільйон грн на безпілотник для ЗСУ

В основу дизайну трамваїв у Гаазі та Відні, а також тролейбусів у Вільнюсі закладено елементи графічних робіт видатного українського дизайнера Георгія Нарбута, творця перших українських банкнот та поштових марок. Візуалізація ідеї була втілена харківською дизайнерською студією «Графпром» та дизайнеркою Марією Норазян.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» запустила розписаний митцями «Потяг до перемоги». Він присвячений тимчасово окупованим територіям України та подвигам людей, які чинять опір російським військам.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!