Політична реклама

Депутат Григорій Козловський проти Української Галицької Партії: 5 відповідей про суд між ними

3547 0
Прагнучи привернути до проблеми ще більшу увагу містян, запущено серію викривальних виставок у самому центрі Львова – «Вкрадено у львів’ян».

1. Яке підгрунтя цього конфлікту?

За час, поки пан Козловський був львівським депутатом, між ним та фракцією Української Галицької Партії періодично виникали суперечки. Враховуючи апетити Григорія Козловського до усього комунального у Львові, депутати від УГП щоразу, як у сесійній залі розглядали його питання, відкрито протестували та закликали колег не віддавали можновладцю комунальної землі задарма.

Так було, наприклад, з історичною пам’яткою – львівською Цитаделлю, у якій під час війни закатували сотні тисяч людей і яку саме наша фракція захистила від багатоповерхівок. Так сталось і коли прибудинкову територію одного з ОСББ у центрі Львова, на Дорошенка, 2 безкоштовно віддали у власність доньці Козловського, щоби йому було зручніше розширювати свій Гранд Готель. А ще, коли Українська Галицька Партія боролася із забудовами «Авалону» перспективного парку «Індустріальний» між вулицями Липинського та Лінкольна.

Кілька місяців партійці УГП виходили на акції протесту, виступали на всіх громадських слуханнях щодо цього питання та збирали підписи проти передачі комунальної землі у власність олігарха. Українська Галицька Партія неодноразово опротестовувала й інші випадки дерибану землі, та лише від Григорія Козловського отримувала не лише бруд і зневажливі слова, а й напади та судові позови. За 5 днів після останньої мирної акції УГП у львівський офіс партії увірвалися близько ста псевдоактивістів разом із представниками Національного корпусу. Цей штурм ми розцінили як помсту депутата Козловського нашим активістам за те, що ми публічно та послідовно викриваємо схеми, завдяки яким статки депутата зростають, а громада Львова та міський бюджет – бідніють.

Натомість Григорій Козловський у коментарі телеканалу НТА заявив, що не має жодного відношення до цього нападу, на його популярності піаряться і подав до суду на УГП. 

2. Схема на мільйон – як у львів’ян забирають їх землю?

На сесії Львівської міської ради 25 квітня 2019 року розглядали питання ділянки на Дорошенка, 2. Тоді вона належала ОСББ. За рішенням усіх фракцій ЛМР, крім депутатів від УГП, ділянку ОСББ мали передати доньці олігарха. Депутати фракції від Української Галицької партії застерігали, що це питання – схема, що комунальну землю не можна віддавати іншому депутатові задарма. Якщо йому потрібна земля – нехай купує її й забудовує. Відтак, закликали інших депутатів не підтримувати питання щодо ОСББ (відео зі сесії з 07:51:15 ).

Та більшість депутатів вирішили віддати комунальну землю, що коштує мільйони – безкоштовно. Після цього депутати партії намагалися відстояти ділянку на Дорошенка на громадських слуханнях із цього питання та вуличних протестах разом зі львівською громадою. Тут виступає, наприклад, голова фракції УГП у ЛМР Тарас Чолій.

На рішення виконкому не вплинули навіть публікації зовнішніх медіа про земельну схему і грандіозний план Козловського. Містобудівні документи зрештою погодили. Сьогодні на вже приватній території пана Козловського тривають будівельні роботи щодо розширення готелю, зведеного по сусідству на пр. Свободи. Час від часу на будівельному паркані з’являється напис «Вкрадено у львів’ян», але напис постійно зафарбовують.

3. Як рухається справа в суді?

17 лютого 2020 року Козловський подав на нас до суду. Мовляв, партійці посягнули на його честь та гідність, а також – ділову репутацію.

Цікаво, що згодом ця справа в дивний спосіб потрапила до «відомої» львівської судді Світлани Мартьянової. Юристи Української Галицької Партії вимагали відвід судді та у відповідь отримали відмову, підписану самою ж Мартьяновою.

6 серпня 2020 року, відбулося чергове засідання, на якому розглянули клопотання партії вже піврічної давнини про відкриття судового процесу для громадськості й дозвіл на висвітлення судового процесу онлайн. Піддавшись тиску партії й громади, яка щоразу перед засіданнями протестує проти свавілля влади та суду, трансляцію дозволили. Й оголосили перерву до 2 вересня 2020 року, на яке заплановане наступне засідання.

Як і всі попередні рази, особисто пан Козловський, чию честь та гідність захищає український суд, на засідання не прийшов. Були лише його адвокати. Натомість зі сторони партії під судом завжди багатолюдно – партійці вже втретє організовують велику акцію протесту під Франківським районним судом Львова щодо тиску на партію.

4. Як УГП реагує на тиск із боку Козловського?

Після штурму офісу УГП у Львові понад ста молодиками, від партії, яка насмілилася викривати місцеві схеми, очікували, що вона налякається. Натомість, не маючи власних ЗМІ та прагнучи привернути до проблеми ще більшу увагу містян, ми запустили серію викривальних виставок у самому центрі Львова – «Вкрадено у львів’ян».

Першу серію ми присвятили пану Козловському й десятьом об’єктам, які депутат дістав у власність за час своєї каденції або хотів це зробити. Частину об’єктів уже вдалося повернути громаді, та інша частина все ще перебуває у статках депутата. У другій серії «Вкрадено у Львів’ян» Українська Галицька партія розповідає про топ-10 схем, за якими викрадають львівську комунальну землю та об’єкти. Зараз ці стенди мандрують двориками міста. Наші партійці також адаптували інформацію із виставок у газету «Вкрадено у львів’ян», де детально прописали: хто послуговується схемами та скільки коштів втратила громада в кожному з випадків.

5. Це все під вибори?

Ні. Українська Галицька Партія системно бореться із незаконним привласненням комунального майна. Так, наприклад, у 2018 року наші партійці відстояли від забудови львівську історичну пам’ятку Цитадель. Тоді, як і в багатьох інших випадках, фракція УГП – єдина виступала категорично проти дерибану, поки решта депутатів – давали згоду. Ми самотужки добилися мерського вета на рішення депутатської більшості. 

Також активісти УГП врятували парк Знесіння, який теж хотіли «прикрасити» багатоповерхівкою 

Голова фракції особисто організував кілька толок у студентському парку біля гуртожитків політехніки, які міська рада теж планувала забудувати. Це також відбувалося задовго до виборів. 

У 2018 році разом разом із мешканцями ми намагалися зупинити незаконне будівництво на пр. Чорновола.

Випадків нашої боротьби з розкраданнями так багато, адже дерибан – повсюдне явище. Інша річ, що місцева влада ігнорує ці проблеми. Вона усвідомлює: якщо у громаді дізнаються про випадки привласнення комунальних об’єктів, люди не залишаються, як більшість депутатів міської ради, на позиції мовчазного спостерігача. Вони втручаються й опротестовують злочини корумпованого суду та олігархів й можновладців. Підтримка, яку ми щоразу отримуємо від львів’ян, виходячи на захист нашого спільного права на місто, запевняє нас: співпраця із потребами громад та громадський контроль влади – найефективніші ліки проти корупції та свавілля.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!