Ціна на газ знову знизилась та Львів без послаблення карантину. Головне за ніч і минулу добу

6525 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

На Львівщині та у Львові не послаблюватимуть карантин. Область житиме за старими правилами щонайменше до 29 травня. Директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис вважає, рішення про продовження крантину абсолютно обгрунтованим.

«Протягом цього тижня ми явно бачимо негативну динаміку, ситуація є нестабільною. Якщо у п’ятницю минулого тижня у стаціонарах знаходилися 314 пацієнтів, то станом на сьогодні – 404. Ми відзначаємо збільшення кількості хворих через ПЛР-тестування, а також те, що кількість пацієнтів, які потребують гсопіталізації, щодня збільшується. Також кількість хворих, які перебувають у реанімації, із минулого тижня зросла із 12-ти до 30 хворих», – наголосив Орест Чемерис.

Читайте також: Із чого ми, як медики, отримуємо шок

Карантин у Львові теж триватиме до 29 травня, оскільки таке рішення учора ухвалила обласна комісія ТЕБ і НС. Це означає, що садочки і транспорт у місті зможуть запрацювати лише після 29 травня, за умови, що динаміка захворювання не буде збільшуватись. У ЛМР обіцяють додати більше автобусів для спецперевезень..

Мер Садовий сказав, що, на його думку, Львів вийде на пік захворюваності на Covid-19 усередині червня.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині рекордно зросла кількість нових хворих на Covid-19 – на 65 пацієнтів за добу (напередодні 39). Разом 1 240. Вилікувалося – 250-ть осіб, померло – 33-оє.

Львівщина є лідером за новими випадками коронавірусної інфекції за добу. Далі йде Буковина – 63 та місто Київ – 47.

В області ще не почали проводити ІФА-тестування тому, що потрібно закупити тести і розхідники. 

Читайте також: «Небезпека може чекати на кожного», – терапевт із лікарні швидкої допомоги розповіла, як захворіла на Covid-19

В Україні за добу виявлено 442 нових хворих на коронавірус (напередодні 476). Загальна кількість 20 148 пацієнтів. Зберігається позитивне співвідношення тих, хто одужав – 6 585 (358 за добу), над померлими від Covid-19 – 588 осіб (плюс 9). Кількість тих, хто одужав цього разу теж не перевищила число нових хворих – 358 проти 442.

Перелік антилідерів не змінився: Чернівецька область (2 905 – плюс 63 за добу), місто Київ (2 522 плюс 47). Київська (1 344 – плюс 28) та Рівненська області (1 323 – плюс 36).

Буковина послабила карантин. Закарпатська область не переходить до пом’якшення карантину, яке діє від 22 травня в Україні.

Волинська область теж не відповідає критеріям МОЗ, які дозволяють послабити карантин. Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила не пом’якшувати обмеження.

Натомість, найбільш заражена коронавірусом область – Чернівецька частково послабила карантин. В регіоні – 2 905 випадків Covid-19, плюс 63 за добу. Зокрема, в області дозволять проїзд приватного транспорту та міжобласне сполучення. 

Також послабили карантин у Дніпропетровській, Миколаївській та Хмельницькій областях.

Читайте також: Чи відбудуться у львівських школах останні дзвоники та випускні

Ціна на газ – Економічне падіння – Авіаперельоти. У травні 2020 року оптова ціна на газ для населення в Україні знизилась до 2,3 грн за кубометр, що на 21% менше, ніж у квітні, та на 51% починаючи з січня. У «Нафтогазі» це пояснили найнижчими цінами на газ у Європі за останні 10 років. На його вартість також додатково тисне високий рівень заповнення підземних сховищ газу в Україні.

У квітні в Україні індекс промислової продукції знизився на 16,2% у порівнянні з квітнем-2019-го. У березні падіння становило 7,7%, у лютому- 1,5%, у січні – 5,1%.

Авіаперевізник Wizz Air повідомив про призупинення виконання своїх українських рейсів до 15 червня включно у зв’язку із рішенням уряду продовжити термін обмежень щодо подорожей.

Південна АмерикаЄС – Болгарія – Польща – Греція – Португалія. У світі діагностували 107 716 заражень Covid-19 – це найбільша кількість діагностованих за добу випадків коронавірусу з початку пандемії. Новим світовим епіцентром стала – Південна Америка (Бразилія – 314,7 тис. інфікованих, Перу – понад 108 тис.)

Мільярдер Сорос вважає, що Європейський Союз може розпастися в результаті пандемії коронавірусу, якщо блок не випустить безстрокові облігації, щоб допомогти слабким членам, таким як Італія.

Болгарія скасувала заборону на в’їзд для відвідувачів з країн ЄС і Шенгенської зони. Однак ті, хто прибуває в країну, все ж повинні провести 14 днів у карантині. Станом на четвер у Болгарії було 2331 підтверджених випадки коронавірусу та 120 випадків смерті.

Читайте також: Чи відбудуться у львівських школах останні дзвоники та випускні

Кількість нових хворих та загиблих від коронавірусу у Польщі продовжує знижуватися. За минулу добу помер один хворий. Виявили 236 випадків коронавірусу – дещо менше, ніж 245 напередодні.

Греція знову відкриється для іноземних туристів 15 червня, проте спочатку прийматиме гостей тільки з 20 країн. України серед них немає.

В уряді Португалії заявили, що відкриті для туристів. Однак поки що тільки з ЄС.

Очевидне уже кілька тижнів сталося – не бажання дотримуватися правил карантину призвело до рекордної кількості заражень Covid-19 у Львові та не введення послаблень. За те, чи введуть їх з 29 травня відповідальний кожен з нас. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!