Політична реклама

Найбільше аварійних будинків розташовані у Залізничному районі та центрі Львова

1189 0
У Львові налічується понад 26 будинків в аварійному стані. У більшості з них і досі мешкають люди.

У будівлях, що пустують збираються безпритульні, - пише Zaxid.net. Найбільше аварійних будинків в Залізничному районі та в центрі Львова.

Так на вулиці Аграрній, 4 (район Левандівки) двоповерховий будинок оперезаний металевими швелерами, що не дають йому розсипатись.

У Шевченківському районі на вулиці Сінній, 11 люди придбали квартиру в аварійному будинку, оскільки та продавалась за низькою ціною. Зараз вони проводять там ремонт, щоб можна було жити.

В центральні частині міста, на вул. Я. Осьмомисла, 2, величезні тріщини «розповзлися» по верхній частині будинку.

Начальник відділу капітального ремонту житлового фонду Львівської міськради Борис Березяк розповів, що зараз вартість одного квадратного метра, за ціною державних закупівельних норм, становить 5 тисяч 834 грн. Для відселення людей з цих будинків потрібно 114 квартир та 26 мільйонів гривень. Грошей для закупівлі такої кількості житла у міста немає, а також немає і вільних квартир, куди можна було б переселити мешканців.

До списку аварійних будинків потрапили будівлі на вулицях: Уляни Кравченко, 9, Широкій, 26, Олесницького, 1,3,9, Аграрній, 4, Пропелерній, 75, Варшавській, 17, Личаківській, 97, Пасічній, 32-а, Світанковій, 41, Янки Купали, 5, Сінній, 11, Левицького, 96, Колодійській, 16, Шевченка, 57, Шевській, 10, Вузькій 1-а, Сніжній, 2, Веселій, 4, Івана Франка 12, 14 (флігель), Ярослава Осьмомисла 2, Рудненській, 6, Тісній, 9 та Лемківській, 9.

Перевірку на аварійність будинку проводять балансоутримувачі двічі на рік: весною та восени.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!