Політична реклама

Найбільше хворих на грип у Львові серед дітей 7- 14 років

1388 0
У Львові серед дітей віком від 7 до 14 років вже фактично досягнутий епідпоріг захворюваності на гострі респіраторні інфекції.

Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб, інформує прес-служба Львівської міської ради.

У зв’язку з нетиповими як для вересня погодними умовами для Львова, тобто значним похолоданням, відсутністю сонця, постійними дощами, підвищенням вологості, протягом двох останніх тижнів спостерігається постійне зростання захворюваності на гострі респіраторні захворювання. І передусім це стосується дітей. Якщо в групі дорослих захворюваність приблизно на тих самих показниках, що і минулого року, то в групі дітей, особливо віку від 7 до 14 років, бачимо значне зростання захворюваності. В цій групі фактично вже досягнутий епідпоріг, – розповів Володимир Зуб.

За його словами, це не означає, що треба запроваджувати якісь радикальні епідеміологічні заходи.

Ситуація пояснювана, але це ситуація, яка потребує загальних системних заходів: постійно стежити, щоб діти тепло одягались, щоби ноги були в теплі і сухі, обов’язкове вітамінізоване харчування. І при перших ознаках треба ізолювати хворого від оточення, тому що перебування хворої дитини чи в класі чи в садочку в групі може призвести до того, що інші діти теж хворіють. Тому якщо вже захворіли, треба відлежатись два-три дні, вдома звернутись до лікаря і пролікуватись, – каже Володимир Зуб.

Також слід наголосити, що основним джерелом передачі інфекції є руки. Побутує думка, що інфекції передаються повітряно-крапельним шляхом. І це правда. Але це не єдиний спосіб передачі. Через руки, якими торкаєтесь до поручнів у маршрутках, через папір, через поверхні стола, стільця тощо ви переносите інфекцію до слизових оболонок рота, носа, очей і відповідно відбувається зараження, – наголошує начальник управління охорони здоров’я ЛМР.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!