Політична реклама

Найбільше львів'яни не задоволені рівнем доходу у місті

1428 0
У місті провели соціальний моніторинг «Якість життя у Львові», який став найбільшим дослідженням громадської думки, проведеним у нашому місті за роки незалежності.

У рамках дослідження опитали 2400 львів’ян, які поставили комплексну оцінку якості життя у місті - 3,2 за шкалою від 1 до 5, інформує прес-служба Львівської міськради. 

Уніфікована оцінка якості життя складає 3,2 за шкалою від 1 до 5. Також є окремі оцінки по окремих, дуже вузьких сферах.

Середовищним комфортом львів’яни задоволені трохи більше, ніж особистісним. Але якщо подивитись далі, індекс особистісного комфорту складається із соціального благополуччя, який є на рівні 4 та матеріального благополуччя, яким мешканці задоволені найменше. Це взагалі найнижчі оцінки, які отримали за результатами дослідження. Найменше львів’яни задоволені своїм середньомісячним доходом, середня оцінка 2,02. Найбільше львів’яни задоволені станом у місті, який створений для того, аби себе реалізувати та відчувати себе комфортно. 

Відтак, за результатами дослідження, благоустроєм львів’яни задоволені на 3,3 за шкалою від 1 до 5. Щодо благоустрою будинку, то більшість мешканців задоволена стабільністю електро- та водопостачання, таких є майже 70%. Найменше львів’яни задоволені ремонтом під’їзду - це 20%. Водночас 60% вважають, що забрудненість створюють самі мешканці міста.

Якщо говорити про громадський транспорт, то найбільшою популярністю серед львів’ян користується маршрутне таксі — 44% мешканців щодня або майже щодня використовують його як основний засіб пересування по місту. Незважаючи на те, що більшість користується маршрутками, рівень задоволеності електротранспортом є вищим, аніж у автотранспорті.

Що стосується велосипедів, їх мають 18% львів’ян, але лише 7% використовують його для пересування по місту. Львів’яни аргументують це тим, що вони не використовують велосипеди через брак велодоріжок (40%), небезпеку пересування вулицями (34%), незручність або стан здоров’я (20%).

Більше половини опитаних львів’ян задоволені своїм станом здоров’я (54 %). Практика звернення до лікаря при виникненні легкої недуги не є поширеною серед населення. До лікаря звертаються лише 14,4 % опитаних. Натомість більшість львів’ян (58 %) при виникненні недуги займається самолікуванням за допомогою хімічних препаратів та «народних» методів. Якщо говорити про оцінку комунальних медичних закладів, то більшою мірою львів’яни задоволені кваліфікацією медичного персоналу та найменше - обладнанням у поліклініках.

Загалом майже 80% батьків, чиї діти навчаються у дошкільних закладах освіти, задоволені тими послугами, які вони отримують. Рівень задоволеності батьків роботою в школах складає 66%. Водночас 72% батьків задоволені ставленням педагогів до своєї дитини.

Щодо відпочинку, 70% львів’ян задоволені умовами, створеними в місті для проведення дозвілля. Проте у дослідженні зафіксовано пасивність способів відпочинку - перед телевізором, за газетою чи кавою.

Результати дослідження показали, що львів’яни вважають, що вони повинні можуть долучатися до вирішення тих проблем, які виникають у місті - показник становить 54%. Тим не менше, практики, які здійснюють львів’яни, є дуже обмеженими і демонструють те, що львів’яни в більшій мірі є пасивними. Що стосується покращення якості життя - те, що користується популярності - це сортування сміття (30%).

Спортом займається кожен п’ятий мешканець. Найпоширенішим видом спорту серед цих львів’ян є футбол (29 %). Також 23,1 % мешканців займаються плаванням, 22,3 % - бігом.

Кількістю місць для відпочинку задоволені 70 % львів’ян у місті. Хоча б раз на місяць і частіше львів’яни відвідують торгово-розважальні центри (38,3 %), кінотеатри (19,7 %), концерти (16,5 %).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!