Найбільше товарів Львівщина експортує у Польщу, Німеччину та РФ

2006 0
З січня по квітень 2014 року Львівщині вдалося збільшити обсяги експорту товарів на 9,7% або ж на $40,7 млн. Підприємства області збільшили експортні поставки деревини та виробів з неї, вузлів електрообладнання для автомобілів, текстилю та соків.

Про це повідомила начальник  відділу економіки сфери послуг, громадського харчування, соціальної інфраструктури та виставкової діяльності департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості ЛОДА Віра Дупелич.

Вона підкреслила, що 73,8% від експорту області (а це $339,7 млн) склав експорт товарів у країни ЄС, причому порівняно з січнем-квітнем 2013 року експорт у ці країни зріс на 19,2%, інформує прес-служба Львівської облдержадміністрації.

«Підприємства області збільшили у країни ЄС експортні поставки деревини та виробів з неї (на 57,6%; найбільше у Словаччину, Німеччину, Велику Британію), вузлів електрообладнання для автомобілів (на 32,4%; у Португалію, Німеччину, Велику Британію, Чехію), текстилю (на 13,0%; у Данію), продуктів переробки плодів та овочів, а саме соків (на 9,1%; у Польщу).

Географія експорту у січні–квітні 2014 року нараховувала 86 країн світу. Найбільші обсяги експортованої продукції припали на Польщу – $133,9 (29,1% від загальнообласного експорту), Німеччину – $59,0 (12,8%), Російську Федерацію – $49,3 (10,7%), Данію – $30,6 (6,7%) та Чехію – $29,7 (6,5%)», – розповіла Віра Дупелич.

Нагадаємо, голова ГО «Комітет підприємців Львівщини» Роман Зафійовський розповів в ефірі tvoemisto.tv, що представництва російських компаній скаржаться на погану фінансову ситуацію, оскільки люди в нас активні і намагаються не купувати російських товарів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!