Найбільше у Західній Україні сховище для грошей буде у Львові: 6 фактів про будівництво

4288 0
У Львові з’явиться величезне сховище для зберігання грошей. У Національному банку України відповіли на інформаційний запит від Tvoemisto.tv та пояснили, у чому унікальність майбутнього автоматизованого касового центру, який стане найбільшим у Західному регіоні.
фото: zaxid.net, tsn.ua, prybutok.com.ua

фото: zaxid.net, tsn.ua, prybutok.com.ua

Що будуватимуть

Національним банком України з метою розбудови ефективної банківської системи заплановано будівництво сучасного автоматизованого касового центру центрального банку.

Локація

Національний банк України звернувся до Львівської міської ради з клопотанням про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вулиці Мележа в постійне користування для будівництва касового центру в Західному регіоні.

Площа

Орієнтовна площа земельної ділянки – 7,72 гектарів Така площа розрахована з метою дотримання сучасних міжнародних стандартів організації касових центрів, а також вимог безпеки до будівель такої категорії складності.

Об’єкти

Майбутній центр матиме такі об’єкти життєзабезпечення: інженерно-господарську інфраструктуру, гаражні бокси для розміщення підрозділу перевезення цінностей, під’їзні шляхи, зони паркування для автотранспорту.

Що це дасть Львову

В НБУ зазначають, що створення такого касового центру позитивно вплине на імідж міста, підвищить його економічний потенціал, дасть змогу створити нові робочі місця, сприятиме мінімізації ризиків, пов’язаних із забезпеченням економіки Західного регіону готівковими коштами, а також дозволить децентралізувати і геополітично та стратегічно посилити бізнес-клімат регіонів країни.

Вартість і тендерні закупівлі

Після затвердження проектної документації проведуть тендерну процедуру закупівлі на будівництво відповідно до вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель». Проектну вартість будівництва зазначеного об`єкта буде визначено під час проектно-вишукувальних робіт.

Читайте також: НБУ визначив системно важливі банки України

Нагадаємо, Національний банк України звернувся до Львівської міської ради, аби та надала 7,72 га для будівництва сучасного автоматизованого касового центру в Західному регіоні. ЛМР такий дозвіл надала. Поки що невідомо, у скільки обійдеться будівництво. За попередніми оцінками, це приблизно $20-30 млн. Орієнтовно будівництво сховища триватиме 5 років, – повідомляв Zaxid.net.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!