Найбільше українців хотіли би жити на вулицях імені Скрябіна та Чорновола. Опитування

2153 0
Найбільш гідними українськими діячами за останні 30 років, на честь яких люди би найменували свою вулицю, стали Скрябін, Чорновіл і Ступка.
Фото: UIFuture

Фото: UIFuture

На запитання «на честь якого українського діяча, активного за останні 30 років, ви б назвали свою вулицю, більшість громадян обрали трьох видатних особистостей. Це Кузьма Скрябін, який набрав 26%, В’ячеслав Чорновіл – 14%, та Богдан Ступка – 12%. Натомість українці не змогли обрати одного політика, який приніс найбільше користі в незалежній Україні та чиїм ім’ям хотіли б найменувати свою вулицю. Про це свідчать результати опитування Українського інституту майбутнього.

Читайте також: Порошенко та Кучма очолили рейтинг політиків, які найбільше зробили для України. Опитування

Цікаво, що молоді люди вдвічі частіше  ніж старше покоління хотіли би жити на вулицях, названих на честь співака Кузьми Скрябіна (37%) та футболіста Андрія Шевченка (10%). Водночас серед осіб старшого віку найбільше прихильників у В‘ячеслава Чорновола – в його честь свою вулицю найменували би 19% населення, а ось серед молоді – тільки 6%.

За регіональним розподілом у Кузьми Скрябіна найбільше шанувальників у центрі (28%) та заході (27%) країни. Натомість за В’ячеслава Чорновола у цих же регіонах – 15% та 22% відповідно. Третім фаворитом з’являється Левко Лук’яненко – в центральній Україні в його честь вулицю назвали б 7%, а в західній частині – 10%.

Як повідомляється, на Донбасі більшість опитаних хотіли би назвати свої вулиці на честь боксера Олександра Усика – 9% та актора Андрія Данилко – теж 9%.

Всеукраїнське соціологічне дослідження «Хто ми: дослідження українського суспільства до 30-річчя Незалежності України» було проведене Українським інститутом майбутнього спільно з соціологічною компанією «Нью Імідж Маркетинг Груп». Участь в опитуванні взяли 5 тисяч респондентів face-to-face у період з 17 липня до 1 серпня 2021 року на всій території України.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!