Найбільше від карантину постраждали бюджети Моршина і Трускавця

2304 0
Їхні бюджети втратили значну частку податкових надходжень та коштів від різних зборів.

За підсумками 7 місяців, усі міста обласного значення на Львівщині, окрім Дрогобича і Борислава, а також половина районів не виконують бюджет у частині надходження податків. Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Читайте також: Попри помаранчеву зону, у Львові працюватимуть фітнес-центри і хостели

Також не наповнюється за планом і бюджет 14 ОТГ зі 40. Загалом з усіх 607 бюджетів області план не виконано у 178 (29%).

Менше, аніж на 50% від плану, наповнено податковими надходженнями бюджети Моршина, Нового Роздолу, Самбора, Перемишлянського, Радехівського, Сколівського районів. Із ОТГ це Грабовецька, Новострілищанська, Мурованська і Бібрська громади. Також погана ситуація у Дрогобичі, у Бродівському районі, Міженецькій, Судововишнянській та Рудківській ОТГ. Їхні результати, кажуть в ЛОДА, вказують на те, що річний бюджет, найбільш імовірно, виконаним не буде.

Читайте також: Через карантин бюджет Львова втратив понад 200 мільйонів гривень

До прикладу, на понад 10% скоротилися надходження до бюджетів Моршина і Трускавця, Грабовецької і Заболотцівської ОТГ. Зазначимо, що Моршин і Трускавець є курортними містами. За час пандемії тут виявили 7 і 29 випадків інфікування коронавірусом відповідно.

У ЛОДА додають, що ця ситуація пов’язана із тим, що багато підприємців припинили або призупинили роботу через карантин.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!