Найбільше жінок та керівників. На Львівщині створили «портрет безробітного»

3270 0
Серед безробітних найбільшу частку склали законодавці, вищі державні службовці, керівники та менеджери.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Безробітні – це непрацюючі особи, що входять до складу робочої сили, активно шукають заробіток, офіційно зареєстровані у центрі зайнятості та готові почати працювати у будь-який момент, – зазначили у Львівському обласному центрі зайнятості.

Читайте також: Як правильно мотивувати працівників? Ключові поради експерта. Відео

Згідно з моніторингом, за допомогою у працевлаштуванні частіше звертаються жінки, аніж чоловіки – 54% проти 46% відповідно.

Найчисельнішими у загальних обсягах пропозиції робочої сили області є групи осіб віком 30-34 роки (2,9 тис. осіб або 15,7%).

Серед безробітних найбільшу частку складали законодавці, вищі державні службовці, керівники та менеджери (19,0%).

Третина (33,3%) клієнтів обласної служби зайнятості здобули повну вищу освіту, майже стільки ж (32%) завершили вишкіл у професійно-технічних навчальних закладах.

Читайте також: 5 тез Анни Власової про компетентність у бізнесі та відбір працівників

Причиною втрати роботи для більшості є звільнення за згодою сторін – 42,9%. Серед зареєстрованих безробітних в області переважають мешканці міських поселень, їхня частка у складі пропозиції робочої сили становить 59%. Найбільша кількість тимчасово непрацюючих, а таких 20,5%, зареєстрована у Львівському міському центрі зайнятості.

Збірний портрет типового безробітного Львівщини: жінка, мешканка Львова, віком 30-34 роки з повною вищою або ж професійно-технічною освітою, що була звільнена з останнього місця роботи за згодою сторін. Ймовірно, її не влаштовував рівень оплати праці або ж відсутність умов для побудови професійної кар’єри. У минулому вона займала керівні посади, можливо, навіть у державних структурах. Відтак, надалі вона шукатиме роботу, яка б була схожа на попередню, але з більшими перспективами та фінансовою винагородою.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!