Найбільших втрат ЗСУ зазнали у травні, – Резніков

2784 0
Завдяки новій зброї картина змінилась.
Військові ЗСУ / з відкритих джерел

Військові ЗСУ / з відкритих джерел

Найбільших втрат у протистоянні з російським агресором Збройні Сили України зазнали у травні. Про це в інтерв’ю BBC Україна повідомив міністр оборони Олексій Резніков. 

«Найбільший пік наших втрат був у травні. Тоді перевага ворога була найбільшою, особливо на Донбаському напрямку – вони використовували до тисячі артилерійських снарядів за годину. Це був шалений тиск, а у нас не було можливості їм відповідати: у нас не було стільки набоїв. У травні-місяці дійсно до ста хлопців і дівчат, на жаль, гинуло, і до 300-400 було поранених», – пояснює він. 

Читайте також: Всіх винних притягнуть до відповідальності. Євросоюз відреагував на ракетний удар росіян по Вінниці 

Картина, за словами Резнікова, почала змінюватись завдяки зброї 155-го калібру.

«Спочатку поїхали «Тріпл севен» чи «Три топора», як їх називають (гаубиці М777), потім поїхали М109, «Цезарі», Panzerhaubitze і так далі, і це конкретно змінило ситуацію. Контрбатарейна боротьба одразу зменшила інтенсивність вогню», – зазначає міністр. Крім того, за його словами, важливу роль зіграли всім відомі HIMARS.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков підтвердив, що Україна зобов'язалася не застосовувати HIMARS по цілях на території російської федерації. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!