Політична реклама

Найбільший ріст захворюваності на ГРВІ очікують в лютому

1308 0
Традиційно високий рівень захворюваності грип та ГРВІ припадає на кінець січня – лютий. Про це сьогодні, 22 січня, під час прес-конференції розповів заступник начальника головного управління Держсанепідслужби у Львівській області Олег Когут.

«Думаю, цього року, якщо наростання буде інтенсивним, то пік захворюваності припаде на початок лютого, але говорити про епідемію не доводиться», – сказав Олег Когут.

Він також зазначив, що люди повинні зважати на себе і правильно одягатися, адже зараз дуже мінлива погода: зранку плюсова температура і дощ, а ввечері – мінусова. Заступник директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак сказала, що нікому не потрібен так званий «трудовий героїзм», коли люди, незважаючи на захворювання, ходять на роботу. Таким чином, за її словами, вони наражають себе та оточуючих на небезпеку.

Нагадаємо, перший смертельний випадок за цьогорічний епідеміологічний сезон в Україні зареєстровано на Львівщині.

За підсумками моніторингу Державної санітарної епідеміологічної служби області, з 24 до 30 грудня 2012 року у Львівській області захворіло на гострі респіраторні вірусні інфекції 8856 осіб, а інтенсивний показник на 10 тис. населення склав 33,9 при епідемічному порозі 64,1.

Додамо, медики очікують цього року середній рівень інтенсивності епідемічного процесу – захворюваність на грип буде вищою, ніж у минулому році, але нижчою, ніж при пандемії.

Джерело: Zaxid.net

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!